Naturjulkalendern 2014 – Sara Wennerqvist

I Natursidan.se:s Naturjulkalender 2014 presenterar varje dag en naturfotograf några bilder från det gångna året.

Sara Wennerqvist har jobbat som fotograf, guide och skribent sedan 1996 och driver sedan 2012 ekoturismföretaget Wildnordic. Fler bilder kan ses på företagets hemsida och Saras Facebooksida.

”2014 har varit ett spännande fotoår. Det har blivit många fågelmöten, särskilt ugglor och rovfåglar, både välkända och mer unika arter. Alla skogstimmar har även gett möten med bland annat räv, älg, varg och björn. Med en ny kamera och nya fotoställen har det varit intressant och roligt att vänta in alla olika djurmöten!

Duvhok Q7F6612I februari när jag satt och väntade på kungsörn fick jag istället sällskap av en vacker duvhök.

sal Q7F0684I maj jobbade jag som fotograf på en forskningstur in i packisen på Svalbards östra kust. Vi fick se både isbjörn, ismås, valar och sälar. Detta är en storsälsunge som nyfiket tittade på den stora båten.

Stapphok_Q7F4946På åkern bredvid mitt hus fick jag syn på en stor fågel. Jag skyndade in för att hämta kameran och för ovanlighetens skull satt fågeln kvar. Det visade sig vara en stäpphök, vilket är rätt unikt i Gästrikland.

Bjorn Q7F6132I september hade jag ett av årets bästa björnmöten, som även blev årets sista. En försiktig och lugn björn som hade koll på mig men ändå stannade kvar en lång stund. Denna bild är ej beskuren och avståndet mellan oss var max 10 meter.”

• Alla bidrag i Naturjulkalender 2014

 Alla bidrag i Naturjulkalender 2013