Om

Läs vår integritetspolicy här.

Natursidan.se startades i februari 2013 och är till för dig som gillar naturen i någon form.

Målet med texterna på Natursidan.se är att de ska kunna förstås och uppskattas både av de som precis insett att de gillar att vistas i naturen och de som har naturen som forskningsområde. Vi vill sprida information om naturen till så många som möjligt eftersom vi vet hur viktig den är och hur mycket ett naturintresse kan ge.

Följ oss gärna på Twitter, Instagram och Facebook och tipsa gärna naturintresserade vänner och bekanta om oss.

Du kan också prenumerera på vårt nyhetsbrev (länk).

Vi är oberoende och politiskt obundna.

Vill du annonsera på Natursidan.se? Läs mer här.

Kontakt:
Erik Hansson, chefredaktör
erik (snabel-a) natursidan.se

Tack:
Ett särskilt tack till Helena Iles för stöd och ständigt bollplank och till Emil Magnusson för hjälp med sidans design. Tack också till Jonas Andersson för Natursidan.se:s logga, Tobias ”Ugglan” Löfström för teknikfrågor, Anders Johansson för rättighetsfrågor och alla fotografer som ville vara med i ett tidigt stadie.

51 thoughts on “Om

 1. Mycket kul initiativ detta! Ser fram emot att få läsa era texter och beskåda alla vackra bilder. 🙂

 2. Håller med Nikkepikke om att det är kul initiativ med bra information men vill säga att ni bör ändra formatet på bilderna under Fotografer då de blir ihoptryckta. Synd på så fina bilder!
  //Kenny

  • Hej Kenny! Kul att höra att vårt jobb uppskattas. Vilka bilder menar du? Eller tycker du att alla bilder är i för litet format?

   • Hej,
    Iom att ni inte hade uppmärksammat detta så tänkte jag att det var något fel hos mig… I Internet Explorer 8 (på jobbet) så blir nästan alla bilder kraftigt ihoptryckta, inte minskade i storlek utan ihoptryckta från sidan. Testade med Chrome och då var det inga bekymmer.
    Keep up the good work.
    //Kenny

 3. Köpte tyvärr boken själv igår …!

 4. Hej.

  I länklistan saknas en av de största naturorganisationerna i Sverige, Svenska Jägareförbundet.

  Hälsn.

  Bo Jansson

 5. Mycket trevlig sida med många vackra bilder att inspireras av.

 6. Erik – din test av Fjällrävens Poncho på Stofs Hallandsresa – var ponchon vad du förväntat dig?

  Gott 2014

  Karin H

  • Hej Karin! Vill bara förtydliga att det är ett privat inköp och inget test för Fjällräven. Jag gillar den, trots att ärmarna är onödigt korta och att öppningen för huvudet är onödigt litet.

   Ha ett fint 2014!

 7. Annica Bryngelson

  Hej !
  Vill gärna ha Ert nyhetsbrevet

  Annica Bryngelson

 8. Per-Ingvar Hamrin

  Glädje!
  Hussvalorna har kommit till sitt bo under takåsen i Hanaberg utanför Härnösand i dag 12Maj tror att det är tidigt?
  Piran

 9. Fredrik Granath

  Ville bara ge en komplimang till en fin och viktig sajt. Bra jobbat.

 10. Daniel Tingdahl

  Karl Fritzsons uppsats om stortrapp är numera publicerad på nätet, http://stud.epsilon.slu.se/7672/7/fritzon_k_150305.pdf
  Det verkar som om både Skåne och Öland kan fungera som områden för framtida stortrappspopulationer, enligt studien. Läs gärna abstract, så kan ni skriva något mer konkret. Rapporten är på engelska, men en sammanfattning (abstract) på svenska finns. Rapporten kom ut på nätet den 5 mars.

 11. Naturfoto sedan tidigt 70 tal, ganska brett motivval där fåglarna har fått lite mer prioritet. På senare tid har jag som alla andra börjat använda den digitala tekniken, bilder med litet skärpedjup ligger mig varmt om hjärtat.

 12. Sandra Olofsson

  Natursidan är min absoluta favorit på nätet – bara intressant och underhållande information!
  Kram Sjulsmark

 13. anders karlsson

  https://www.dropbox.com/s/6uot731w6v4y3l1/20160404_073103.mp4?dl=0

  hej

  här är en bofink o så en annan fågel som tjatar, vem är det??
  jag kan inte lista ut det, frågat fågelintresserade i omgivningen utan napp

  spelades in i Västmanland, gick på en stig utmed vattendrag

  Anders K

 14. eivor vikström

  Hej,
  Väldigt trevlig, pedagogisk och informativ fågelsida med deras läten och bilder. Både katten och jag blev tagna. Dock kanske av olika anledningar.
  mvh eivor

 15. Jag har just upptäckt sidan och skulle uppskatta om ekoturismfirmorna verksamhetsorter visas på EN karta. Jag söker inte ett företag. Jag söker geografisk plats för verksamheten och/eller inriktning t ex vandring med guidning av fåglar/mossor/rovdjur/geologi/ . . . på Hisingen/Halle- och Hunneberg/. . .
  Verksamhet tedovisas t ex med kulörta symboler på kartan.

 16. Hej vad använder ni er av för källor?
  Eller finns de skrivna någonstans??

 17. Hej!
  Vi undrar spänt och förhoppningsfullt om det blir en Fågelmelodifestival 2017?
  Hälsar Titti med ett nytt gäng nyfikna ettor

 18. Bosse Bergenholtz

  Hej, Erik!
  Jag läser din sida med stor behållning! 🙂
  Såväl bilder som texter ger mersmak.
  Har du någon gång skrivit om appar som hjälper oss ut i naturen?
  Eller samlat ihop bra länkar till bestämningsnycklar som hjälper oss artbestämma ute i naturen? Jag tänker på sidor som: ”Humlesidan” http://www.artdata.slu.se/Humlor/Index_humlor.htm där länken ”Börja Artbestäm” tar oss till en enkel nyckel för just humlor.

 19. Hej! Tack för bra sajt (följer på fb)! Undrar om du kan rekommendera seriös organisation jag kan skänka julklappspengar till? Gärna svensk flora/fauna.
  AnneMarie

  • Hej!
   Kul att du följer oss och vårt arbete! När det gäller svensk flora och fauna gör Naturskyddsföreningen en bra insats. Det gäller även Världsnaturfonden, men de jobbar också ganska mycket med projekt utomlands.

 20. Hej!
  Vet ej om det går bra att ställa frågor här men gör ett försök. Jag vet att det ska finnas en app där man kan rapportera om att man till exempel har sett en ovanlig fågel på ett speciellt ställe. Vet någon vad denna app heter?

 21. Vi har ca 16000 kvadratmeter blandskog runt sommarstugan i söndra Dalarna och vi skulle vilja lära oss om hur man ser hur den mår bra och om hur man kan ta hand om den (om det behövs)? Finns det någon bra bok om det? När jag googlar om skogsvård verkar det handla mycket om att skövla skogen på rätt sätt men vi vill behålla skogen.

  • Hej Åsa!
   Ledsen för sent svar. Nu har jag fått lite tips om litteratur åt dig:
   • ”Skogsdynamik och arters bevarade” tar upp en del om fördelar med blandade trädslag och annat som kan vara intressant för skogsägare gällande skogsdynamik och biologisk mångfald.
   • ”Konsten att hugga träd och ha skogen kvar”
   • ”En skog av möjligheter” av Ola Engelmark
   • ”Skogspraktikan – varför vi bör gå över till naturnära skogsbruk”

 22. Hej
  Mycket bra sida som jag besöker då och då och läser främst info om fåglar. Men idag kollade jag runt även på annat och upptäckte en felaktig länk till Dalarnas Ornitologiska Förening, DOF.

  Rätt länk ska vara dalafaglar.se

  Svend

 23. Lars Andersson

  Hej
  Jag hörde först idag om Natursidan.se på ett inspelat avsnitt av P1:s Naturmorgon. Ska nu gå på upptäcksfärd på sidan … 🙂

 24. Svante Lindman

  Hej
  En Föredömligt initiativ och arbete med denna Natursidan.se med Länkar och Nyheter –
  Angående Insekternas försvinnande från Planeten Jorden – och vad som måste åtgärdas/återställas för att Naturen skall återhämta sig från Homo Sapiens huvudlösa inställning –
  Vad Insekterna tillför Planetens Ekosystem och Balans –
  Förslag :
  Kunde man EJ hava en Stående Inläggsruta – där alla Trädgårdsägare och övriga Naturintresserade kunde ge förslag och erfarenheter från sin egen Trädgård –
  Med vad man åstadkommit och Resultat- på sina olika Experiment- med olika Metoder och Växter -för att främja o. Förbättra för alla dessa Nyttoinsekter –
  En Kalender där man kan jämföra År -Månader-årstid och Plats i Sverige –
  Positiva framgångar som andra kan hava Nytta av att Prova-
  Negativa som andra kan hava Nytta av att Inte Prova –
  Svante Lindman

 25. Mia Blanche Settergren

  Hej! Vore det inte fantastiskt om ni gjorde en podd med detta fantastiska innehåll? Tror det skulle få ännu större spridning. Och då skulle ämnena kunna fördjupas ibland. Innehållet är som gjort för en nyhetspodd tycker jag!
  Mvh, Mia

  • Hej Mia!
   Tack så mycket för de orden. Det vore säkert kul att göra en podcast och jag håller med om att innehållet förtjänar att fördjupas mer i, men det tar en hel del tid att göra Natursidan.se och jag hinner inte göra en podcast också. Så i dagsläget är det tyvärr inte aktuellt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Pin It on Pinterest