60 aktiviteter i samband med Biologiska mångfaldens dag

Alla aktiviteter som publicerats hittills kan ses på Biomfdag.se. Foto: Maths Nilsson

Den 22 maj är det Biologiska mångfaldens dag och precis som i fjol kommer det att uppmärksammas brett i hela landet. Från Kiruna i norr till Ystad i söder. Från Kosterhavet i väst till Haparanda i öst.

Läs mer om Biologiska mångfaldens dag 22 maj på Biomfdag.se

Förlusten av biologisk mångfald är en av vår tids viktigaste frågor. Vi vet att förlusten av biologisk mångfald är ett lika stort hot mot mänskligheten som klimatförändringar och att utrotandet av en enskild art kan få stora konsekvenser för ekosystem.

I slutet av 2017 gick 30 miljöprofiler ut med ett gemensamt manifest om att det är hög tid att frågan om biologisk mångfald syns även i politiska och affärsmässiga beslut. Under våren har Rebecka Le Moine, årets miljöhjälte 2017, varit ute på en lång Sverigeturné och föreläst om vikten av biologisk mångfald.

– Biologisk mångfald är en fråga som är akut och relevant. Vi har mycket kunskap om ämnet, men det har inte nått ut till allmänheten. Medvetandet i frågan är relativt lågt, men det viktigaste budskapet är att alla kan påverka. Många känner sig tyvärr maktlösa inför de här stora frågorna. Jag vill i och med den här turnén sprida engagemang och inspirera till handling, och jag tror mycket på personliga möten.
/Rebecka Le Moine.

I samband med den 22 maj arrangeras det också mängder av aktiviteter runt om i landet av föreningar, privatpersoner, företag och myndigheter. De flesta är lämpliga för hela familjen och det går bland annat att delta i fågelvandring, växtguidning, grodsafari, bioblitz (se så många arter som möjligt i ett visst område), artbingo och föreläsningar om biologisk mångfald.

Till hela listan med aktiviteter kring Biologiska mångfaldens dag

Känner du till någon aktivitet som inte är listad? Skicka in den via följande formulär så granskar vi och publicerar den sedan.