Livesända föreläsningar om klimatkrisen och artdöden varje torsdag

En av de som talar under Aktivistafton är Leo Rudberg som var med och stoppade exploateringen vid fågelsjön Råstasjön i Stockholm. Foto: Fältbiologerna

Varje torsdagkväll under våren arrangerar Fältbiologerna en Aktivistafton – en folkbildningssatsning om hur klimatkrisen och artdöden kan lösas.

Föreläsningarna är öppna för allmänheten och handlar bland annat om havets betydelse för klimatet, lokal miljöaktivism och klimatförnekelse och högernationalism.

– Varannan torsdag pratar en fältbiolog, eftersom vi barn och unga har en rätt att bli lyssnade på av den vuxenvärld som hotar vår framtid. Varannan torsdag bjuder vi in en expert som föreläsare, eftersom vi inte kan lösa någon kris utan att lyssna på experterna, säger Tove Lönneborg, ordförande i Fältbiologerna.

Aktivistafton äger rum på Zoom (via den här länken), samt troligen via Fältbiologernas Facebook-sida, varje torsdag 19:00-20:00.

Följande föreläsningar är inbokade:

7 maj
”Rädda naturen – hur du kan rädda ditt lokala naturområde” – Leo Rudberg, vice ordförande i Fältbiologerna. Länk till Facebook-event.

14 maj
”Ekologisk ekonomi – vad är alternativen till tillväxt?” – Thomas Hahn, docent i ekologisk ekonomi vid Stockholm Resilience Centre. Länk till event.

21 maj
”Vartannat andetag – havets betydelse för klimatet” – Sofie von Schenck, havsaktivist i Fältbiologerna. Länk till event.

28 maj
”Klimatförnekelse & högernationalism – från Trump och Bolsonaro till oljebolag och mansroller” – Martin Hultman, forskare inom klimatförnekelse, högernationalism och ekologiska maskuliniteter vid Chalmers samt författare av ”Upphettning. Demokratin i klimatkrisens tid”. Länk till event.

4 juni
”Ende Gelände – hur man ockuperar en kolgruva” – Tove Lönneborg, ordförande i Fältbiologerna. Länk till event.

18 juni
”Zero Waste – hur du kan minska ditt avfall” – Alex Fälting, zero waste-expert i Fältbiologerna. Länk till event.

Källa: Fältbiologerna