Gå till innehållet

Det stora fågeläventyrets tittarsiffror – premiären sågs av över 1 miljon

Daniel Norberg och Donat Hullman vid Njupeskär. Foto: SVT

Daniel Norberg och Donat Hullman letar fåglar i andra delen av “Det stora äventyret”. Foto: SVT

Det första avsnittet av SVT:s satsning på fågelskådning blev en succé. Premiären av “Det stora fågeläventyret” lockade över en miljon tittare den 21 februari och del två fick imponerande 919 000 tittare

1 010 000 lyder den officiella siffran från MMS när det gäller antal tittare på del 1 av “Det stora fågeläventyret”. Det är mer än “Mitt i naturen” har, men bleknar i jämförelse med exempelvis “På spåret” som varje vecka lockar mellan 2 och 3 miljoner tittare.

LÄS ÄVEN: • Så bra är SVT:s storsatsning på fågelskådning – Det stora fågeläventyret

Göran Danasten, projektledare för programmet, är nöjd:

– Det är alltid vanskligt att lansera ett nytt programformat, speciellt en udda fågel (…) som detta, och jag är fantastiskt nöjd med att över en miljon bänkade sig och tittade på Fågeläventyret i tuff konkurrens. Tisdagar 20.00 är inte lätt med alltifrån Champions League-uppladdningar till 100% Bonde, Ullared, Bygglov och Parneviks som har byggt upp trogna tittarskaror under lång tid. Ändå vann vi “sloten” med ett program om fågelskådning! Härligt!

LÄS ÄVEN: • Natursidans guide till fågelskådning

“Sloten” innebär den aktuella tiden som programmet, det vill säga mellan klockan 20.00 och 21.00 under tisdagskvällen.

– Att man sedan har en gen som är missnöjd med allt under 9 miljoner tittare är en annan sak. Så är det när man brinner för ett program. Förhoppningsvis hänger alla med över de kommande avsnitten när relationerna fördjupas, tävlingarna gäller mer och Rolf Nylinders naturfoto blir ännu mer storslaget, säger Göran Danasten.

Källa: MMS.se

Mer att läsa