Gå till innehållet

Det stora fågeläventyret kandidat till tv-priset Kristallen

SVT:s pressbild från “Det stora fågeläventyret”. Foto: Baldur Bragason/SVT

Vårens uppmärksammade fågelskådningsprogram – “Det stora fågeläventyret” – är utsett av SVT till en av kandidaterna att bli Årets program i det svenska tevepriset Kristallen. Det är allmänheten som röstar fram de nominerade.

Den 1 september direktsänds Kristallen i SVT. Då kommer programledaren Kattis Ahlström bland annat presentera vinnarna i kategorierna Årets kvinnliga programledare, Årets manliga programledare, Årets sport-tv profil och Årets program. Det är ont om nominerade med naturkoppling, men SVT har åtminstone nominerat “Det stora fågeläventyret” i kategorin Årets program. Om det vinner SVT:s öppna omröstning har det chans att vinna priset på den direktsända galan den 1 september i konkurrens med andra program från SVT, TV3, TV4 och Kanal 5.

“Det stora fågeläventyret” sändes i våras och lockade i snitt nästan 900 000 människor att följa kändisar och fågelskådare i en tävling som gick ut på att se, fotografera och lära sig om fåglar. Tyvärr meddelade SVT att programmet inte får någon fortsättning. Åtminstone inte 2018.

LÄS ÄVEN: • SVT: Därför blir det ingen fortsättning för Det stora fågeläventyret

Programledare för “Det stora fågeläventyret” var Martin Emtenäs. Han säger så här om nomineringen:
– Kul! Programmet lyfte fram naturen på ett annorlunda sätt och nya fågelintresserade har sökt sig till sina lokala fågelklubbar för att lära sig mer. Det var just det som var min förhoppning med programmet! Jag hoppas att Fågeläventyret får en chans att dyka upp med en säsong 2 längre fram.

LÄS ÄVEN: • Programledaren Martin Emtenäs om Det stora fågeläventyret

Kristallen direktsänds i SVT den 1 september klockan 20.00.

För att rösta behöver du hämta Duo-appen som finns både på App Store (Iphone) eller Google Play (Android-system.

Mer att läsa