Gå till innehållet

Det stora fågeläventyret nominerat till Årets dokusåpa

Anders Bagge, Maria Olsson, Daniel Norberg, Donat Hullmann, Armand Krajnc och Frida Johnsson i Det stora fågeläventyret. Foto: SVT

När alla nomineringarna till tv-priset Kristallen idag utannonserades stod det klart att vårens uppmärksammade fågelskådningsprogram – ”Det stora fågeläventyret” – nominerats i kategorin Årets dokusåpa.

Rösterna räckte med andra ord inte för att det skulle bli nominerat i kategorin Årets program, men nu är det upp till en jury att avgöra om “Det stora fågeläventyret” istället blir Årets dokusåpa. I kategorin tävlar fågelskådningstävlingen mot programmen “Bonde söker fru”, “Ex on the beach”, “Paradise hotel” och “Allt för Sverige”.

Vinnaren kommer att avslöjas den 1 september under direktsändningen av Kristallen i SVT.

”Det stora fågeläventyret” sändes i våras och lockade i snitt nästan 900 000 människor att följa kändisar och fågelskådare i en tävling som gick ut på att se, fotografera och lära sig om fåglar. Tyvärr meddelade SVT att programmet inte får någon fortsättning. Åtminstone inte 2018.

LÄS ÄVEN: • SVT: Därför blir det ingen fortsättning för Det stora fågeläventyret

Programledare för ”Det stora fågeläventyret”, Martin Emtenäs, sa så här till Natursidan angående att programmet nominerats till Årets program:
– Kul! Programmet lyfte fram naturen på ett annorlunda sätt och nya fågelintresserade har sökt sig till sina lokala fågelklubbar för att lära sig mer. Det var just det som var min förhoppning med programmet! Jag hoppas att Fågeläventyret får en chans att dyka upp med en säsong 2 längre fram.

Mer att läsa