Gå till innehållet

Spela vinterbingo i naturen

Att spela bingo i naturen är ett kul sätt att göra det ännu lite mer spännande att vara på utflykt, men det är också ett utmärkt sätt att få fler att leta efter arter.

Här under finns fyra artbingobrickor som du kan använda dig av. Alla är lämpliga att spela under vintersäsongen. Vinterbingo är enklast att spela för nybörjare och barn, vinterfågelbingo är lämplig att spela exempelvis vid en vinterfågelmatning och knoppbingo är ett kul sätt att lära sig känna igen våra lövträd även på vintern.

Brickorna kan antingen skrivas ut eller så sparar du dem till din mobiltelefon eller surfplatta och använder ditt bildvisningsprogram för att rita kryss över de arter du sett.

VINTERBINGO

Vinterbingon är tänkt att vara lämplig även för barn och folk som inte är så vana vid att vara i naturen. Behöver du tips om var de olika arterna kan hittas finns en guide här.

VINTERFÅGELBINGO

Vinterfågelbingo kan spelas under en dag, en helg eller hela vintern, men passa gärna på i samband med BirdLife Sveriges årliga vinterfågelräkning 31 januari till 3 februari 2020. Läs mer om det här.

Vissa av fåglarna kan vara svåra att se vid just din matning, men det här är de vanligaste arterna som dyker upp vid Sveriges vinterfågelmatningar. Behöver du hjälp att känna igen arterna kan du ta en titt i vår guide: Känn igen våra vinterfåglar.

KNOPPBINGO

Känner du igen träden under vintern? Läs vår artikel om hur du ser skillnad på trädens knoppar och ge dig sedan ut i naturen med någon av de här två knoppbingo-brickorna – en med nio rutor och en med 16 rutor. 

Både artikeln och bingobrickorna är skapad i samarbete med Claes Lööw, som gjort den snygga och omfattande ”Den stora knoppboken”.

Knoppbingo med nio rutor. Foton: Claes Lööw 

Knoppbingo med nio rutor. Foton: Claes Lööw 

Lycka till!

Få mer tips på artbingo-brickor i gruppen Artbingo på Facebook.

Mer att läsa