Gå till innehållet

Naturjulkalendern 2017: Simon Carrington

I Natursidan.se:s Naturjulkalender 2017 presenterar varje dag en naturfotograf några bilder från det gångna året.

Simon Carrington är 16 år och född i Oslo, men har bott i Kalmar sedan han var ett år gammal.

– Min väg till naturfotograferingen startade i juli förra året då jag köpte min första systemkamera samt objektiv (Nikon D3200 och ett Tamron 70-300mm). Sedan dess har jag utvecklat flera olika stilar och för tillfället arbetar jag mest med svartvitt och långa målande slutartider. 

• Se fler av Simons bilder på Facebook, Instagram och YNNP.

“Mitt första riktiga naturfotoår har vart riktigt spännande och utvecklande även om jag inte alltid kunna gett mig ut och fotografera i den mån jag velat! Jag har varit och fotograferat på ställen alltifrån ön Utlängan i Blekinge till att ha spenderat en hel sommarmånad på Ölands södra udde. Jag har utvecklat många nya stilar och ideer under året som följd av en vild fantasi och dedikation. Detta har bland annat lett till att jag har blivit invald i YNNP (Young Nordic Nature photographer), som är en samlingsplats för unga talangfulla naturfotografer i Norden. 

En jagande silvertärna under en magisk solnedgång på Ölands södra udde. Speciellt under kvällarna när det tystnar så kan man höra silvertärnornas skrianden.

Årets första ladusvala för min del vid Kalmar dämme. Alltid en lika glad och välkommnad syn för vårentusiaster! Bilden är konventerad till svartvitt i efterhand.

Under en intensiv dag av sträckskådning på Revsudden i Kalmar så blev jag fascinerad av knölsvanarna. Jag experimenterade med långa slutartider och multiexponeringar och detta blev resultatet under en väldigt lång och lärorik fotosession.

Den här knölsvanen fotograferade jag rätt in i solreflexerna på Ölands södra udde. Det krävdes många försök innan den långa slutartiden passade ihop med skärpan på knölsvanen.

Mer att läsa