Gå till innehållet

Naturjulkalendern 2013 – Gustav Markholm

I Natursidan.se:s Naturjulkalender 2013 presenterar varje dag en naturfotograf några bilder från det gångna året.

Gustav Markholm, född 1994, har alltid varit fascinerad av naturen och dess mångfald, men det var för tre år sedan han började fotografera på allvar. Fler av Gustavs bilder kan ses på hans presentationssida här på Natursidan.se och på Gustavmarkholm.se.

– År 2013 går mot sitt slut, men upplevelserna kommer leva kvar i minnet livet ut. Majoriteten av tiden har spenderats runt Linköping. Det har inte blivit så många resor, men några veckors arbete upe i Abisko och en semester nere i Skåne resulterade i många härliga upplevelser. Att enbart välja ut några bilder för att presentera mitt år kändes därför inte lätt, men eftersom det skulle reprensentera mitt år så fick det bli några bilder från första och andra halva på året.

Stjärnhimlen över AbiskoUnder mina veckor uppe i Abisko fick jag till min stora glädje uppleva många fantastiska norrskensnätter. men stjärnhimlen gjorde ett lika stort intryck på mig. Det är fantastiskt hur många stjärnor man kan se när man bifinner sig bortanför atadens ljus. Många jag visat bilden för har trott att det är norrsken som löper diagonalt genom stjärnhimlen, men som många naturintresserade förmodligen vet så är inte detta fallet. Det är i själva verket vintergatan.

Stjärnhimlen över Abisko
Under mina veckor uppe i Abisko fick jag till min stora glädje uppleva många fantastiska norrskensnätter. men stjärnhimlen gjorde ett lika stort intryck på mig. Det är fantastiskt hur många stjärnor man kan se när man bifinner sig bortanför atadens ljus. Många jag visat bilden för har trott att det är norrsken som löper diagonalt genom stjärnhimlen, men som många naturintresserade förmodligen vet så är inte detta fallet. Det är i själva verket vintergatan.

Gäss i soluppgång Efter min hemkomst från Abisko hade hösten börjat nalkas, vilket innebär underbart morgonljus. Dimman i kombination med den uppgående solen är en perfekt kombination!

Gäss i soluppgång
Efter min hemkomst från Abisko hade hösten börjat nalkas, vilket innebär underbart morgonljus. Dimman i kombination med den uppgående solen är en perfekt kombination!

Närbild på ätlig grodaEn sommarkväll nere i Linköping spenderades tillsammans med de ätliga grodorna och fotograf Roger Petterson.

Närbild på ätlig groda
En sommarkväll nere i Linköping spenderades tillsammans med de ätliga grodorna och fotograf Roger Petterson.

Rådjur i snöfallÅret inleddes med snö och kyla, men gav många fina bildtillfällen.

Rådjur i snöfall
Året inleddes med snö och kyla, men gav många fina bildtillfällen.

Mer att läsa