Gå till innehållet

Naturjulkalendern 2013 – Annelie Utter

I Natursidan.se:s Naturjulkalender 2013 presenterar varje dag en naturfotograf några bilder från det gångna året.

Annelie Utter fångar ögonblick i den vilda naturen som få människor får chansen att uppleva. Hon är engargerad i ekoturism och har sedan 1995 arrangerat äventyrsresor runt om i världen. 2001 utsågs hon till Sveriges bästa Ekoturismarrangör och i början av 2013 slog hon rekord med 50 resor till bergsgorillorna i Uganda. Fler av Annelies bilder kan ses på Naturresor.com eller på Facebook.com/naturresor.

– Jag började mitt fotoår i Sri Lanka på blåval- och leopardsafari. Därefter väntade tigrar samt många asiatisk lejon i Indien på vår tigersafari. Gnuvandringen med Kenyas viltrika savanner gör mig aldrig besviken. Inte heller 2013. Årets höjdpunkt var dock min nya fotoresa till Pantanal i Brasilien, med många spännande möten med jaguarer och jätteuttrar.

annelieutter01

Elefant, Sri Lanka
Ett nära möte med världens största landdjur på vår leopardsafari på Sri Lanka.

annelieutter02

Lejon, Kenya
Jag vill med denna bild från vår Kenyasafari skapa en igenkänning mellan människovärlden och djurvärlden. Min förhoppning är att bilder som denna kan vara en källa till de engagemang som kommer krävas för att bevara dessa djur och stoppa den brutala jakten som pågår på lejon.

annelieutter04

Jaguarsafari
Ett mkt nära möte på jaguarsafari med världens tredje största katt från en liten båt i Pantanals våtmarker.

annelieutter03

Jätteutter
En utterunge som äter en mal på en fotoresa i Pantanal. Att följa en jätteutterfamilj på fisketur är en mycket rolig upplevelse och rekommenderas varmt.

Mer att läsa