Gå till innehållet

Naturjulkalendern 2013 – Maths Nilsson

I Natursidan.se:s Naturjulkalender 2013 presenterar varje dag en naturfotograf några bilder från det gångna året. Det måste inte vara de mest lyckade bilderna, ibland kan det vara historien bakom dem som är det intressanta, men tillsammans kommer de ge en bra bild av naturåret 2013.

Maths Nilsson är en Stockholmsbaserad ölänning som har en förkärlek för vatten och öppna landskap och som inte kan få nog av dramatiska solnedgångar och klippiga kuster. Fler av Maths bilder kan ses på hans presentationssida här på Natursidan.se, hemsida och fotoblogg.

– 2013 blev ett ganska intensivt fotoår med oräkneliga turer ut i skog och mark, främst i södra stockholmstrakten (det finns förvånande mycket fin natur nära vår huvudstad). Men om jag ska sammanfatta det i ett ord blir det nog Vatten; hårddisken bokstavligen svämmar över med bilder av vatten i alla dess former, vilket ska mynna ut i en utställning i Salems bibliotek 18 jan – 6 feb 2014 tillsammans med en kompis. Min första.

Efter en oändlighet av gråkallt väder blev en vinterdag på Gålö alldeles magisk.

Efter en oändlighet av gråkallt väder blev en vinterdag på Gålö alldeles magisk.

Under årets alla fototurer var det ett evigt tjat om att få fota en älg i dimma... och plötsligt en dag på väg till jobbet var den där. I en gyllene höstdimma, men jämte en stolpe som jag har klonat bort.

Under årets alla fototurer var det ett evigt tjat om att få fota en älg i dimma… och plötsligt en dag på väg till jobbet var den där. I en gyllene höstdimma, men jämte en stolpe som jag har klonat bort.

Sista bilden får annars  summera mitt 2013; en vacker solnedgång med trasiga moln och snabba skiftningar i vädret. En ganska bra metafor för mitt liv det gångna året där turerna ut i naturen och stunderna bakom kameran och datorn står för många av höjdpunkterna.

Sista bilden får annars summera mitt 2013; en vacker solnedgång med trasiga moln och snabba skiftningar i vädret. En ganska bra metafor för mitt liv det gångna året där turerna ut i naturen och stunderna bakom kameran och datorn står för många av höjdpunkterna.

Som sagt, det är svårt att få nog av att fota vatten. Sundby Gård utanför Huddinge.

Som sagt, det är svårt att få nog av att fota vatten. Sundby Gård utanför Huddinge.

Alla bidrag i Naturjulkalender 2013

Mer att läsa