Gå till innehållet

Kändisar ska tävla i fågelskådning på SVT

Stor banderoll som var uppsatt i Njupeskär. Foto: Hans Norelius

Stor banderoll som var uppsatt i Njupeskär. Foto: Hans Norelius

“Det stora fågeläventyret” är en ny serie för SVT där kända personer tävlar i fågelskådning tillsammans med kunniga fågelskådare. Det ska sändas någon gång under 2017.

Hans Norelius, webbmaster för Stockholms Ornitologiska Förening, träffade filmteamet vid Njupeskär i Dalarna där de spelat in nu i veckan. Enligt personer i teamet som Hans pratade med är en av de kända personerna som medverkar kompositören och musikproducenten Anders Bagge som de senaste åren suttit i juryn till tv-programmet Idol.

Att döma av en bild på hans Facebook-sida är Niklas Aronsson, redaktör för “Vår fågelvärld”, den som fågelskådar tillsammans med Anders Bagge.

Kondor. Foto: Colegota via Wikimedia

Kondor – det sista uppdraget i den holländska versionen av programmet. Foto: Colegota via Wikimedia CC BY-SA 2.5.

Åsa Paues på SVT Kommunikation bekräftar för Natursidan.se att programmet är under inspelning just nu och att det ska sändas i SVT någon gång under 2017, men de har inte gått ut med programmet offentligt än.

Hon berättat också att “Det stora fågeläventyret” är baserat på ett holländskt program vid namn “In search of the condor”, men att det är kraftigt omgjort.

När “In search of the condor” sändes på holländsk tv tävlade nio kändisar tillsammans med “passionerade fågelskådare” för att se och fotografera många olika fågelarter. I originalversionen av programmet åker fågelskådarna runt i världen för att hitta specifika fåglar på platser som Georgien och Ukraina och avslutar med att försöka se en kondor i Peru.

I den svenska versionen verkar det förutom vid Njupeskär även filmas vid Råstasjön enligt tidningen Mitt i Solna.

Vi återkommer om hur den svenska versionen kommer vara upplagd.

Mer att läsa