Gå till innehållet

Dubbelt naturaktuell influencer Årets miljöhjälte

Med över en miljon följare och ett engagemang för en grön omställning har Therése Lindgren utsetts till Årets miljöhjälte.

Influencern Therése Lindgren är verkligen högaktuell i Natursverige i år. Hon har skrivit årets bok åt Naturskyddsföreningen; “Viktigt på riktigt“, som vill få oss att leva mer hållbart. Nu har hon även utsetts till Årets miljöhjälte av WWF under en prisceremoni där hon även tog emot prissumman på 100 000 kronor.

– Årets pristagare Therése Lindgren har ett starkt engagemang för djur, natur och hållbarhet. Genom sina många följare når hon ut till en stor publik som kanske inte annars hade nåtts av viktiga miljöbudskap, säger Gustaf Lind, generalsekreterare för WWF.

Själv lyfter Therése Lindgren sina många följare när hon kommenterar priset:
– Genom hela min hållbarhetsresa har jag fått så mycket stöd och inspiration, särskilt från mina följare. Den här vinsten är därför inte bara min, utan ett erkännande till var och en av oss som donar på i vardagen för en grönare framtid, säger Therése Lindgren.

Från smink till omställning med miljonföljare

Therése Lindgrens hållbarhetsresa har tagit henne från att tidigare framför allt fokusera på smink och skönhetsvård i sina inlägg till att börja engagera sig i psykisk ohälsa. För sex år sedan satte hon sig in i hur djur i den svenska livsmedelsindustrin behandlas och blev då vegan. Sedan dess har hon ökat sitt engagemang för naturen och miljön och i dagsläget är det grön omställning som hon brinner för och som hon skriver om till sina över en miljon följare på Youtube, Instagram och Tiktok.

– För mig känns det extra viktigt att värna om djur och natur eftersom de inte kan föra sin egen talan eller stå upp för sina rättigheter. Jag brinner även för frågan om minskad konsumtion. Jag är verksam i, och har i hög grad bidragit till, ett klimat i sociala medier som normaliserar och glamouriserar en överdriven och onödig konsumtion. Jag vill göra allt jag kan nu för att ställa det till rätta, avslutar hon.

Övriga nominerade i år var skogsdebattören Leif Öster och stiftelsen Axfoundation. Läs mer om dem här.

Källa: WWF

Mer att läsa