Gå till innehållet

Vinnarbilderna i internationell naturfototävling

Natural History Museum i London har valt ut vinnarna i Wildlife Photographer of the Year People’s Choice Award. De fem bilderna valdes ut från över 50 000 inskickade bidrag från nästan 100 länder.

En jury tog fram 25 bilder som sedan allmänheten fick rösta på. Efter 31 800 onlineröster stod det klart att den italienska fotografen Cristiano Vendramin och hans bild på en frusen sjö utsågs till “folkets vinnare”. Bilden togs vid Santa Croce Lake i norra Italien 2019 när vattnet var ovanligt högt och videträden speglades i vattenytan.

Douglad Gurr, chef för Natural History Museum, berättar mer om bilden:
– Cristianos gripande bild symboliserar den positiva inverkan naturen kan ha på vårt välbefinnande och våra liv. Den kan ge tröst och ett utrymme att reflektera över det förflutna och till och med väcka hopp för framtiden. De senaste två åren har omdefinierat vad som verkligen betyder något i livet, människorna och miljöerna som spelar en avgörande roll i våra egna personliga ekosystem. Jag hoppas att de som ser detta landskap fruset i tiden, påminns om vikten av att anknyta till naturen och de åtgärder vi alla måste vidta för att skydda den.

Övriga fyra bilder här under var särskilt utvalda.

Källa: Natural History Museum

Mer att läsa