Gå till innehållet

Naturjulkalendern 2017: Sandra Linnell

I Natursidan.se:s Naturjulkalender 2017 presenterar varje dag en naturfotograf några bilder från det gångna året.

Sandra Linnell tycker om att hitta det vackra i det ordinära och fotar gärna abstrakta mönster och detaljer, ofta med naturen som inspirationskälla.

• Se fler av Sandra Linnells bilder på Instagram och Printler.

“Mitt fotoår har varit fullt av intryck med resor kors och tvärs över Sverige. En stor källa till inspiration och kreativt utlopp har jag på Instagram och tillsammans med andra Instagrammare har jag varit bland annat i Skellefteå och Hjo. Jag har även rest en del på egen hand och med familjen bland annat bilat ner till Frankrike över alperna (Schweiz och Italien) och tillbaka genom Frankrike, Tyskland och Danmark. Även Norge och Gotland har fått sig besök men den bästa fotoupplevelsen detta år måste ändå vara Island. Den fotoresan kommer jag drömma mig tillbaka till en lång tid framöver.”

titel: Inkapslad 
Mitt fotoår började i Norge. Det är oftast en utomordentlig start på det nya året då jag brukar serveras “riktig” vinter med minusgrader och snö vilket inte alltid är fallet på hemmaplan i Stockholm. I den här bilden fascineras jag av mönster i isen och hur tiden liksom står stilla när naturen fångas i infrysningsögonblicket

titel : “love affair in colors”
Som titeln antyder så är detta en kärlekshistoria. Den utspelar sig på Island där varje plats och varje foto är en liten pusselbit i detta underbara drama i färg. Jag fick gnugga mig i ögonen flera gånger för att förstå att det var på riktigt.

titel: “Are you still searching?”
Denna är också fotograferad på Island. När vi anlände Skógafoss hade vi sån tur med ljuset. Det var kanske ett par timmar före solnedgång och solstrålarna träffade vattenfallet perfekt för att man skulle känna att man hittat skatten vid regnbågens slut.

titel: “seasonal melancholia”
Min familj har en stuga i Bruksvallarna, Härjedalen. Under ett besök i somras noterade vi att fjällhöstmätarlarver hade gått loss på en rätt stor del fjällbjörk och när vi sedan var uppe igen i slutet på September så fladdrade fjällhöstmätare omkring överallt. Många hade fladdrat färdigt såsom de på den här bilden.

titel: “water world”
Att titta på en vattenyta som rör sig tycker jag är väldigt hypnotiserande och särskilt när vattnet skummar sig så här och målar upp mönster på mönster på mönster. Jag fångas av upplevelsen och kommer hem många knäppta bilder senare.

Mer att läsa