Gå till innehållet

Naturjulkalendern 2017: Annelie Utter

I Natursidan.se:s Naturjulkalender 2017 presenterar varje dag en naturfotograf några bilder från det gångna året.

Annelie Utter är invald i Naturfotograferna/N och från och med januari 2018 kommer hon att ha två av sina utställningar på Naturfotografiska i Hallstahammar.

• Se fler av Annelie Utters bilder på www.naturresor.com eller Facebook.com/annelie.utter.

“Jag fotar vilda, oftast, utrotningshotade djur, världen över. Gillar att vara riktigt nära. Jag har min egen resebyrå som arrangerar fotoresor till jaguarer, pumor, tigrar, röda pandor, surikater, bergsgorillor med mera. Jag reser den största delen av året, men under den tid som jag är i Sverige så blir det bildvisningar och utställningar samt att jag driver mitt lilla café med B&B och laxrökeri i Bohuslän, där jag också har en fotoutställning.

En dröm sedan länge gick i uppfyllelse i år! Det var för cirka 13 år sedan som jag såg en dokumentär om de röda pandorna i Himalaya. Jag blev otroligt fascinerad av dessa ljuvliga små varelser som ser ut som en korsning mellan en björn och en katt. Då fanns det cirka 10 000 kvar på vår jord. I dag endast 2000 individer. Jag har under dessa 13 år försökt att få reda på om det finns någonstans som man har möjlighet att få se dem. Det tog sin tid, men i år hade jag den stora lycka att få möta 13 individer. Absolut en highlight för mitt fotoår 2017!”

Nepal mars 2017: Rödpanda, Ailurus fulgens. Ett av världens mest sällsynta djur! Röd panda kallas även liten panda, mindre panda eller kattbjörn och är en art i familjen halvbjörnar. I mars 2017 hade jag hela åtta unika möte med detta gulliga djur.

Nepal mars 2017: Röd panda.

 

Indisk leopard (Panthera pardus fusca) Ung hona. Enligt den internationella naturvårdsunionen IUCN är leoparden som art sårbar.

Grey langur också kallad hanumanlangur. Denna bild kallar jag för ” Moderkärlek”

Bengalisk tiger (Panthera tigris tigris) är ett av de vackraste djur jag mött.

Mer att läsa