Gå till innehållet

Naturfototävling uppmärksammar rewilding

Naturfoton ska visa vikten av att skydda och återförvilda naturen.

Den stora europeiska naturfototävlingen European Wildlife Photographer of the Year av German Society for Nature Photography har i år en ny priskategori som naturfotografer kan tävla i – rewilding.

– Många av fotograferna som skickar in bilder brinner för skydd och återställande av naturen, så det här nya priset kommer utan tvekan att inspirera dem att bli ännu mer kreativa. Deras fantastiska bilder kommer att bidra till att återförvildande får ytterligare uppskattning och uppmärksamhet, säger Karen Korte på GDT.

Målet är att med naturfototävlingen engagera människor från hela världen och utbilda dem om återförvildandets många aspekter och fördelar.

Bilderna måste vara inskickade senast den 1 mars 2022 och det finns en del regler för att bilderna ska räknas i denna kategori. De måste till exempel visa arter som är typiska för återförvildande som vargar, björnar eller laxar, interaktion mellan olika arter, naturturism eller exempel på samexistens mellan människor och vilda djur. Vinnaren får en resa till ett av Rewilding Europes projekt i Europa.

Läs även:
Natursidans artiklar om rewilding/återförvildande
Natursidans artiklar om naturfototävlingar

Källa: GDT

Mer att läsa