Gå till innehållet

Folkets vinnare i naturfototävlingen Wildlife Photographer of the Year

Utifrån nästan 50 000 bidrag valdes 24 kandidater ut och nu har nästan 20 000 röster utsett en vinnare i folkets val-kategorin i den prestigefulla tävlingen Wildlife Photographer of the Year. Priset går i år till Jo-Anne McArthur i Kanada. 

Vinnare

“Pikin och Appolinaire”. Foto: Jo-Anne McArthur, Kanada./ Wildlife Photographer of the Year
Gorillan Pikin hade tillfångatagits och skulle säljas som mat, men räddades av Ape Action Africa. Jo-Anne tog bilden när Pikin flyttades till ett större skogsreservat i Kamerun. Nedsövningen av henne lyckades inte så bra, men Pikin höll sig lugn hela resan i armarna på sin vårdare – Appolinaire Ndohoudou.

Finalister

“Varm omfamning”. Foto: Debra Garside, Kanada/ Wildlife Photographer of the Year
När isbjörnarna kommer ur sina iden under tidig vår stannar ungarna tätt till sin mamma för att behålla värmen och bli skyddade. När ungarna är tillräckligt starka följer de med sin mamma till havsisen för att jaga sälar. För att få den här bilden väntade Debra i sex dagar nära den här familjen i nationalparken Wapusk, Manitoba, Canada. Det blåste kraftigt och var mellan -35˚C och -55˚C.

“Blåkråksryttare”. Foto: Lakshitha Karunarathna, Sri Lanka/ Wildlife Photographer of the Year
Lilabröstad blåkråkor brukar föredra att sitta högt upp i bladverket, men Lakshitha lyckades fotografera den här individen när den tog rygg på en zebra och plockade insekter under en timmes tid.

“Hängande sengångare”. Foto: Luciano Candisani, Brasilien/ Wildlife Photographer of the Year
Sengångare äter gärna löven högst upp i cecropiaträden så Luciano var tvungen att klättra hela vägen upp i trädet för att få en bild i ögonhöjd på den här tretåiga sengångaren.

“Elegant mamma och kalv”. Foto: Ray Chin, Taiwan / Wildlife Photographer of the Year
Varje år mellan juli och slutet av oktober migrerar sydliga knölvalar norrut från Antarktis för att föda ungar i varma vatten vid Tonga. Ray tog bilden när en mamma och hennes kalv simmade närmare honom i det planktonfyllda vattnet.

Källa: Pressmeddelande

Mer att läsa