Gå till innehållet

Femårsjubileum för fotofestival i Dalarna

Fotofestivalen En fotografisk resa i tid och rum 2014. Foto:

Fotofestivalen En fotografisk resa i tid och rum 2014. Foto: Lars-Erik Boberg

Helgen den 25 och 26 juli anordnas fotofestivalen “En fotografisk resa i tid och rymd” för femte året i rad. Besökarna i Säterdalen i Dalarna kan förutom en stor fotoutställning även lyssna på föredrag av Anders Geidemark, Erika Ahlberg, Brutus ÖstlingJan-Peter Lahall och Hans Strand.

Avslappnad stämning på fotofestivalen 2014. Foto:

Avslappnad stämning på fotofestivalen 2014. Foto: Lars-Erik Boberg

– Det är en jordnära och långt ifrån högtravande utställning där vi försöker ha med fotografer som inte haft möjlighet att ställa ut tidigare. Bland de 30-35 utställarna är vi också noga med att ha en någorlunda jämn könsfördelning, förklarar festivalgeneralen Peter Engman.

Han startade “En fotografisk resa i tid och rum” för fem år sedan eftersom han tyckte att det saknades en fotofestival i området. De senaste åren har de haft mellan 1000 och 1500 besökare, men i år ser rekordet ut att slås enligt Peter Engman.

– De som varit med tidigare år brukar komma tillbaka. Det är en intim festival i en vacker miljö och det brukar bli både gemensamma fotoutflykter och intressanta samtal, berättar Peter Engman.

Årets “En fotografisk resa i tid och rum” slår upp portarna klockan 10:00 lördagen den 25 juli. Mer information finns på Säterdalens Fotografiska Förenings webbplats.

Mer att läsa