Gå till innehållet

Club300 fyller 30 år – stor fågelskådarvecka på Öland 6-12 okt

I år är det 30 år sedan fågelskådarföreningen Club300 startades och det kommer firas med en hel veckas aktiviteter på Öland. Mellan måndag 6 oktober och söndag 12 oktober anordnas tävlingar, jubileumsbankett, föreläsningar, fågelmässa och pubträffar.

club300-30-arDet kommer bland annat delas ut priser till de som gör de tyngsta fågelupptäckterna under veckan och Ölands kustremsa delas upp i olika lag som tävlar mot varandra i att se flest arter. I slutet av veckan anordnas den så kallade “tälthelgen” vid Ottenby som bland annat innehåller en fågelskådarmässa med bland annat återförsäljare för kikare, kameror och stativ.

Club300, som tidigare bara var till för dem som sett över 300 arter, är numera lite mer förlåtande och det går att bli medlem även utan att ha nått “drömgränsen”. Föreningen är däremot fortfarande inriktad mot folk som kryssar fåglar och gärna skådar rariteter.

Det är Club300 som sköter fågellarmsystemet Bird Alarm som oftast är först med landets rariteter. Under vecka 41 och 42 erbjuder klubben alla att testa Bird Alarm gratis. Appen laddas ner via www.birdalarm.com och kräver att du registrerar dig som ny användare.

Med så många rutinerade skådare på samma plats under nästa vecka kan vi nog räkna med att det kommer upptäckas en del rariteter.

Källa och mer information: Club300

Mer att läsa