Gå till innehållet

Naturjulkalendern 2013 – Annette Seldén

I Natursidan.se:s Naturjulkalender 2013 presenterar varje dag en naturfotograf några bilder från det gångna året. Det måste inte vara de mest lyckade bilderna, ibland kan det vara historien bakom dem som är det intressanta, men tillsammans kommer de ge en bra bild av naturåret 2013.

Annette Seldén har fotograferat i över 20 år, är sedan 2008 invald i föreningen Naturfotograferna /N och har deltagit i ett flertal utställningar. Fler av Annettes bilder kan ses på www.seldenphoto.se.

– Under året som gått har det blivit ett par större resor – en till Afrika och en till Island gjorde att jag fick en fin blandning av naturbilder. Givetvis har det även blivit en del hemmabilder, men i år har annat som hus och familj fått mer utrymme. Nästa år blir det troligtvis mer bilder hemomkring, förhoppningsvis en del flygfoton som jag tycker väldigt mycket om att arbeta med.

Februari 2013, Kenya, Amboseli National Park, vi är på väg mot Tanzania när dessa ensamma giraffer dyker upp intill den uttorkade saltsjön.

Februari 2013, Kenya, Amboseli National Park. Vi är på väg mot Tanzania när dessa ensamma giraffer dyker upp intill den uttorkade saltsjön.

Februari 2013, Tanzania nära Lake Eyasi. Hadzafolket är en av de sista etniska folkgrupperna på jorden som enbart lever som jägare och samlare. Här har de just kommit hem från nattens jakt och en av dom har redan somnat

Februari 2013, Tanzania nära Lake Eyasi. Hadzafolket är en av de sista etniska folkgrupperna på jorden som enbart lever som jägare och samlare. Här har de just kommit hem från nattens jakt och en av dom har redan somnat.

Februari 2013, Serengeti National Park. En leopard passerar på avstånd. Många fotografer glömmer landskapet och fotograferar mest närbilder av djuren med långa telen. Jag försöker att istället skildra djuren i landskapet.

Februari 2013, Serengeti National Park. En leopard passerar på avstånd. Många fotografer glömmer landskapet och fotograferar mest närbilder av djuren med långa telen. Jag försöker att istället skildra djuren i landskapet.

Februari 2013, Serengeti National Park. Vi har turen att få syn på en ensam lejonhona som precis dödat sitt byte. Hon passerar precis framför bilen och verkar inte bry sig om oss. Som tur är så är det bara vi här, annars kan det vara kaos med alla jeepar med turister som ska få en skymt av rovdjuren

Februari 2013, Serengeti National Park. Vi har turen att få syn på en ensam lejonhona som precis dödat sitt byte. Hon passerar precis framför bilen och verkar inte bry sig om oss. Som tur är så är det bara vi här, annars kan det vara kaos med alla jeepar med turister som ska få en skymt av rovdjuren.

Fler bidrag i Naturjulkalendern 2013 kan ses här.

Mer att läsa