Gå till innehållet

Jane Goodall till Sverige i samband med Biologiska mångfaldens dag

Den 21 maj kommer den världskända schimpansforskaren Jane Goodall till Sverige. Hon kommer delta i “En kväll om naturen under” tillsammans med naturfotografen Mattias Klum och miljöforskaren Johan Rockström. Natursidan kan erbjuda en rabattkod som drar av 100 kronor på biljettpriset.

Jane Goodall är en känd primatolog och etolog som studerat schimpansernas liv mer än de flesta. Hon har stått för en lång rad nya upptäckter om vår närmaste släkting i djurvärlden. Bland annat att schimpanser använder verktyg, att de jagar och äter andra djur, samt att de har olika personligheter. Det var tidigare inte känt, men är nu relativt självklar kunskap.

Jane Goodall är född 1934, men är fortfarande, 84 år gammal, i högsta grad fortfarande aktiv som naturvårdare.  Hon jobbar bland annat med sin barn- och ungdomsrörelse Roots & Shoots, som i dagsläget finns i 136 länder och arbetar med att öka förståelsen, respekten och omtanken om allt levande. 2015 utsågs hon till Storbritanniens viktigaste naturvårdsarbetare, före de kända programledarna David Attenborough och Chris Packham.

Nu ger hon snart ut boken “Perpetual Calender of Life” tillsammans med Mattias Klum. Det är bland annat den som de båda naturprofilerna kommer att prata om under “En kväll om naturens under” på Scalateatern i Stockholm den 21 maj, dagen innan Biologiska mångfaldens dag. Med under evenemanget är även professor i miljövetenskap Johan Rockström.

Trion kommer att prata om jordens komplexa ekosystem, vikten av biologisk mångfald och hur vi människor ska undvika att förstöra vår egen och alla andra arters livsmiljö.

– Vi har båda två älskat naturen i hela våra liv och vi har båda lärt oss en hel del inte bara om naturens under utan också om den skada som människor kan åsamka planeten. Men det finns hopp om vi agerar tillsammans och gör de livsval som gynnar miljön, berättar Jane Goodall och Mattias Klum i ett uttalande.

Köp biljetter till “En kväll om naturens under” via den här länken. Uppge koden “natursidanscala21maj” för att få 100 kronors rabatt.

Mer att läsa