Gå till innehållet

"Ice bed" – vinnare i folkets val i årets Wildlife Photographer of the Year.

Isbjörnsbild folkets vinnare i Wildlife Photographer of the Year

Efter att över 75 000 röster räknats samman blev det till slut en bild på en sovande isbjörn som vann årets "folkets val" i den prestigefulla tävlingen.

Wildlife Photographer of the Year arrangeras av Natural History Museum i London och brukar anses som en av världens mest prestigefulla naturfototävlingar. Förutom vinnarbilderna i en lång rad kategorier som en jury utser, ges även allmänheten chans att rösta i “People’s Choice Award” (folkets val).

I år gick priset till Nima Sarikhanis, som i tre dagar sökt efter isbjörnar i tjock dimma utanför Svalbard. Plötsligt fick expeditionen se en ung isbjörnshanne klösa ut en bädd åt sig själv i ett spetsigt isflak. Efter en stund lade han sig där för att sova.

– Nimas hisnande och gripande bild låter oss se skönheten och bräckligheten hos vår planet. Hans tankeväckande bild är en stark påminnelse om det integrerade bandet mellan ett djur och dess livsmiljö och fungerar som en visuell representation av de skadliga effekterna av klimatuppvärmning och förlust av livsmiljöer, säger Douglas Gurr, chef för Natural History Museum.

Övriga finalister

“The Happy Turtle”-

“Starling Murmuration”

“Shared Parenting”

“Aurora Jellies”

Källa: Natural history museum

Mer att läsa