Gå till innehållet

Favoriter gör upp i Fågelmelodifestivalen 2020

Rödhake. Foto: Erik Hansson

För femte året i rad är det snart dags för Fågelmelodifestivalen – tävlingen där fåglar som häckar i Sverige gör upp om vem som har den vackraste eller kanske häftigaste sången. I år är det extra mycket som står på spel. Alla finalister från de tidigare fyra åren är med, tillsammans med tio nya utmanare. Den 30 januari börjar deltävling nummer 1 och i mars vet vi vilken fågel som vunnit den prestigefulla tävlingen.

Upplägget påminner om Melodifestivalen för människor. Det är uppdelat i fyra deltävlingar, andra chansen och final. I varje deltävling ställer tolv fåglar upp och bara två av dem går vidare till finalen och två hamnar i andra chansen. Av de åtta bidragen som går till andra chansen går två vidare till finalen där de möter vinnarna av de fyra deltävlingarna.

Den första deltävlingen startar nu på torsdag 30 januari. Då kommer alla kuna rösta både här på Natursidan.se och på vår Facebook-sida. Alla omröstningar ligger uppe i flera dagar så att du hinner lyssna på alla bidrag i lugn och ro.

I början på mars vet vi vilken fågel som vunnit Fågelmelodifestivalen 2020 – den slutgiltiga uppgörelsen.

Fågelmelodifestivalen arrangerades för första gången 2016 och har sedan dess blivit allt populärare. Det är till exempel allt fler skolklasser som varje år engagerar sig genom att lyssna igenom bidragen och rösta fram sina egna vinnare.

Mer att läsa