Gå till innehållet

Fågelskådare stöttar återigen Musikhjälpen

Strax innan jul drar som vanligt Musikhjälpen igång för att samla in pengar till behövande och precis som vanligt arrangeras också Skådarhjälpen för att stötta insamlingen.

Skådarhjälpen inleds lördag den 9 december – två dagar innan Musikhjälpen börjar direktsändas i P3 och SVT/SVT Play från Växjö. Årets tema är ”ingen ska behöva dö av hunger” och pengarna som skänks till evenemanget går oavkortat till Radiohjälpens arbete för att minska svälten i världen.

Sveriges radio skriver att upp till 783 miljoner människor är drabbade av hunger och över 40 miljoner lever på gränsen till svält. Små barn är särskilt utsatta. För barn under fem år är undernäring orsaken till nästan hälften av alla dödsfall i världen.

För att stötta arbetet mot svält samlar Sveriges fågelskådare in pengar via Skådarhjälpen och det är enkelt att delta, oavsett kunskapsnivå.

Så här går Skådarhjälpens Musikhjälpenrally till

• Skåda fåglar från kl 0:00 lördag den 9 dec till klockan 22:00 söndag den 17 december. Försök se så många olika arter som möjligt.
• Rapportera dina observationer i formuläret på Skadarhjalpen.se.
• Skänk (minst) en krona per art till ”bössan” Skådarhjälpen (länk här). Pengarna går oavkortat till Musikhjälpen (via Radiohjälpen).
• Du tävlar om du vill individuellt, men också tillsammans med skådare i ditt rapportområde mot andra rapportområden. Var ses störst andel av fåglarna som brukar ses under perioden? Läs mer i tävlingsguiden.
• Det går också bra att bidra utan att vara med i själva Musikhjälpenrallyt – alla egna upplägg och utmaningar uppmuntras.
• Behöver du hjälp att artbestämma fåglar? Kolla i vår fågelguide till vinterfåglar.

Läs mer på skadarhjalpen.se.

Mer att läsa