Gå till innehållet

Fågelbaren succé-tv i Norge

piip-tv-norge“Slow-tv” är ett relativt nytt tv-koncept som sprider sig över världen. Det går ut på att visa ett program under lång tid i ett långsamt tempo. Norsk tv har sedan tidigare bland annat sänt en 136 timmar lång kryssning längs den så kallade Hurtigrutten och TV4 har sänt ett jaktprogram i flera dygn.

Nu har norska NRK fått ännu en tv-succé med naturen i fokus: “Piip Show”. Det är helt enkelt en kamera riktad mot en snygg fågelmatning som ser ut som en bar. Programmet har som mest haft 30 000 tittare under en dag och bland fansen märks Norges kronprinsessa Mette-Marit, som kallade den “det bästa som finns på internet”.

“Piip Show” följer händelserna vid matbordet och tittarna kan även kommentera och rapportera vad de ser. Höjdpunkterna läggs upp på hemsidan. Bland höjdpunkterna hittills under sändningarna kan nämnas att baren hackats sönder av en hackspett, att 20 olika arter setts och att bland annat en ekorre, stenknäckar och en svartmes varit på besök.

Fågelbaren “Piip Show” kommer ha öppet till i juni och kan, förutom på den officiella hemsidan, även följas på FacebookInstagram och Twitter.

Läs mer:
Lär dig känna igen vinterns fåglar.
Skapa en lyckad fågelmatning.
Skapa en fågelmatning för att fotografera fåglar.

Mer att läsa