Gå till innehållet

Ännu en oskygg tjäder i Stockholm upptäckt och infångad

Tjäderhöna i Stockholm. Foto: Erik Hansson

Tjäderhöna i Stockholm. Foto: Erik Hansson

Dagen efter att den uppmärksammade tjädertuppen på Östermalm fångats in dök en lämplig partner upp i Björkhagen i södra Stockholm. Även tjäderhönan var väldigt oblyg och närmade sig alla nyfikna personer som stannade och tittade.

Uppdaterat: 10:40 på förmiddagen anlände viltvårdare (Djurambulansen) till platsen och fångade in tjäderhönan. Enligt Mikael Martinell på Djurambulansen mår fågeln bra och ska släppas ut i Nackareservatet.

Tidigare nyhet: Tjäderhönan har tyvärr även gått runt på perrongen och till och med vistats på tunnelbanerälsen. Den kan dock flyga, vilket den fick visa upp när en oförsiktig hundägare råkade tappa kopplet till sin lilla hund. Hunden sprang omedebart mot fågeln som dock flög undan en liten bit. När hunden försvunnit återvände tjädern till platsen.

Till skillnad från tjädertuppen kan den här hönan ganska enkelt ta sig in i skyddad skog i Nackareservatet precis intill, men under måndagsmorgonen verkade hon mer intresserad av människor än att vistas i sin naturliga miljö.

Det är inte första gången Björkhagen har besök av en tjäder. Områdets skolgård har tidigare år varit tillhåll för en tjäderhöna som också var helt oblyg och ställt upp på selfies med barnen.

[youtube_sc url=”https://www.youtube.com/watch?v=JhZzD9nNLrk”]

[youtube_sc url=”https://www.youtube.com/watch?v=H_OzDzCsLkE”]

Mer att läsa