Gå till innehållet

Naturfotograf Sören Lindén

Flamingo.  Foto: Sören Lindén

Flamingo. Foto: Sören Lindén

“Mitt fågel- och fotointresse har gått hand i hand och båda tog sin början i det tidiga 70-talet. Det har för mig varit naturligt att fåglar ofta hamnat i sökaren eftersom jag är djupt rotat i det intresset. Det har blivit många resor med det temat och åtskilliga som exkursions- och reseledare. Men trots att jag har haft förmånen att besöka många tropiska områden, känner jag mest för de nordliga, karga trakterna, med sitt lite mer sparsmakade djurliv. Jag håller även gärna föredrag och då ofta med resor som tema.

Jag tycker att glädjen att fotografera blir extra stor om en bild kan locka fram ett leende eller en fundering hos betraktaren, eller bara ge en kort ögonfröjd. Jag måste också erkänna att den tekniska sidan av fotointresset fascinerar mig, och den digitala möjligheten har inte minskat den sidan av intresset.

Förutom fåglar tycker jag mycket i naturen är lockande att försöka få goda bilder av, och då inte minst däggdjur, som alltid är lika trevligt att få på bild. Med internets möjligheter kan man bada i den flod av fantastiska bilder som fotografer publicerar, och jag tycker det är en viktig källa till inspiration och en möjlighet till att utvecklas som fotograf.

Jag använder gärna gömsle, vilket är ett bra sätt att både få en stark nära-naturenupplevelse och möjlighet till bra bilder. En del av nöjet finner jag också i att planera små fotoprojekt, där målet är att försöka lyckas med att förmedla en känsla, upplevelse eller händelse till betraktaren.”

Boendeort: Stockholm
Favoritområde: Nordliga, karga områden
Utrustning:  Nikon
Hemsida: Naturfakta.se
Mejl: soren.linden(snabel-a)naturfakta.se

Adeliepingvin, Antarktis   Foto: Sören Lindén

Adeliepingvin, Antarktis Foto: Sören Lindén

Brunbjörn, Finland  Foto: Sören Lindén

Brunbjörn, Finland Foto: Sören Lindén

Dalripa  Foto: Sören Lindén

Dalripa Foto: Sören Lindén

Dubbelbeckasin  Foto: Sören Lindén

Dubbelbeckasin Foto: Sören Lindén

Skärgårdshus  Foto: Sören Lindén

Skärgårdshus Foto: Sören Lindén

Lejon, Kenya  Foto: Sören Lindén

Lejon, Kenya Foto: Sören Lindén

Vitkindad gås  Foto: Sören Lindén

Vitkindad gås Foto: Sören Lindén

Mer att läsa