Gå till innehållet

Värdefull fågel stulen i Göteborg – man förhörd

20140525-192350-69830210.jpg

Tocotukan. Foto: Vitor Hugo Campos via Wikimedia

Uppdaterat 31 maj: En man i 30-årsåldern har förhörts av polisen om den försvunna tocotukanen och är “skäligen misstänkt” för stöld. Polisen har inte velat gå in på några detaljer om hur brottet gått till eller vad som hänt fågeln, som ännu inte återfunnits.

Ursprunglig nyhet: Någon gång under lördagen har en värdefull fågel stulits från regnskogen i Universeum i Göteborg. Det är tocotukanen Georgina som saknades vid inräkningen på lördagen och som betingar ett värde på över 100 000 kronor.

– Troligen har någon lockat ned henne i en väska eller ryggsäck och sedan lyckats bära ut henne, säger Jan Westin, vetenskaplig ledare och zoolog på Universeum, till TT.

Stölden har polisanmälts och eftersom Georgina är märkt med chip tror Universeum att hon är på väg ut från landet. Jan Westin säger till TT att fågeln kräver speciell skötsel och hoppas att tjuvarna känner till det.

Under måndagen var Georgina fortfarande försvunnen och Universeum har, trots stor uppmärksamhet och många samtal från allmänheten, inte fått några ledtrådar till var hon tagit vägen.

Om du har sett eller hört något misstänkt, på Universeum eller annan plats – ring polisen på 114 14.

Källa: AftonbladetExpressen och Göteborgs-Posten

Mer att läsa