Gå till innehållet

SOF är från och med nu SOF Birdlife Sverige

Sveriges Ornitologiska Förenings gamla logga. I vår kommer en ny presenteras, då med tillägget Birdlife Sverige

SOF:s gamla logga. I vår kommer en ny, då med tillägget Birdlife Sverige.

Som vi skrivit om tidigare ska Sveriges Ornitologiska Förening (SOF) byta namn och logga. Nu är det dags. De kommande nummerna av medlemstidningarna Vår Fågelvärld och Fågelvännen kommer ha Sveriges Ornitologiska Förening som huvudavsändare med tilläggsnamnet BirdLife Sverige och senare i vår presenteras föreningens nya logotyp. Bilden här intill togs fram som ett förslag på logga inför föreningens årsmöte 2013.

Föreningen skriver på sin hemsida att beslutet är ett led i att fågelorganisationer måste samarbeta och jobba internationellt. “Våra” svenska fåglar flyttar till exempel till 90 procent utomlands under vintern.

– Vår allra talrikaste fågel, lövsångaren, flyttar till Syd- eller Västafrika. Den näst talrikaste, bofinken, drar iväg ner till Väst- eller Sydvästeuropa. På andra kontinenter finns motsvarande flyttningsrörelser, och gemensamt för dessa fåglar är att de inte känner några nationella gränser utan rör sig obehindrat över dessa. Därför kan vi med fog hävda att BirdLife International behövs för att fågelskyddet ska fungera över hela vårt klot, skriver Anders Wirdheim, informationsansvarig på SOF.

Källa: SOF

Mer att läsa