Gå till innehållet

Rekordstort intresse för barndagar på Falsterbo Bird Show

I fjol arrangerades Barndagarna på Falsterbo Bird Show med fågelinformation och fågelskådning för barn. Då var lite drygt 400 barn med. I år har över 1100 barn anmält sig, vilket är 300 fler än vad det finns plats för.

– Jag tror att det finns ett nyvaknat intresse för natur och vad som finns i naturen och hur den fungerar, säger Nils-Arvid Andersson som är en av de ansvariga för Falsterbo Bird Show till P4 Malmöhus. På något sätt har det uppstått ett främlingsskap till naturen och det som vi egentligen lever av och nu börjar pendeln slå åt andra hållet.

Bivråk på hög höjd. En vanlig syn under Falsterbo Bird Show. Foto: Zsombor Károlyi

Bivråk på hög höjd. En vanlig syn under Falsterbo Bird Show. Foto: Zsombor Károlyi

Falsterbo Bird Show arrangeras sista helgen i augusti och har som syfte att informera allmänheten om natur och fåglar. I fjol besöktes mässan av 5000 personer och förutom fågelskådning och exkursioner kunde besökarna lyssna på föredrag och se företag och organisationer presentera sina produkter och verksamheter. Överskottet av showen går till fågelskydd och naturvård.

Under söndagen arrangeras “Bivråkens dag”, som ofta sammanfaller med att mängder av bivråkar sträcker ut ur landet. Då delar Sveriges Ornitologiska Förening ut priser till “Årets silvertärna” (framstående kvinnlig fågelskådare) och “Årets fågelskådare” (en ung, lovande fågelskådare).

Källa: P4 Malmöhus och Falsterbo Bird Show

Mer att läsa