Gå till innehållet

Our Planet – uppföljare till Planet Earth på gång

Bbc

PlanetEarthDVDCover_large_verge_medium_landscapeProducenterna som skapat de påkostade och mångfaldigt prisbelönta naturdokumentärerna The Blue Planet, Planet Earth och Frozen Planet jobbar nu med en ny serie vid namn Our Planet. Det meddelas dock i god tid – serien har inte premiär förrän 2019.

Till skillnad från de tidigare serierna som hade premiär på BBC kommer Our Planets åtta delar först att sändas på streamingtjänsten Netflix.

– Our Planet kommer att höja ribban för naturhistoriska milstolpar. Vi kommer avslöja de mest fantastiska vyerna på jorden och visa dem på helt nya sätt, säger Alastair Fothergill, på produktionsbolaget Silverback Films till The Guardian.

Our Planet kommer att filmas i extremt hög upplösning (så kallad 4K) och lovar episoder från delar av jorden som aldrig tidigare visats.

Streamingtjänsten Netflix har satsat mer på naturdokumentärer på sistone. De ligger tillsammans med Leonardo DiCaprios produktionsbolag bakom den Oscar-nominerade “Virunga”, som vi kallade “en av de bästa dokumentärerna någonsin” i vår recension. I framtiden kommer fler naturdokumentärer från samma bolag ha premiär på Netflix. Dessutom kan den mycket sevärda späckhuggardokumentären “Blackfish” ses på Netflix.

Källa: The Guardian

Mer att läsa