Gå till innehållet

Ny mötesplats för begagnade naturprylar

Fågelskådning. Foto: Erik Hansson

Natursidan har nu startat Facebookgruppen Begagnade naturprylar där exempelvis ryggsäckar, kikare, naturböcker, luppar och mycket annat kan säljas, köpas, bytas eller skänkas. På bara några timmar fick gruppen 300 medlemmar. 

Årets julklapp 2018 blev det återvunna plagget. I en tid när vi behöver minska våra avtryck på planeten så vore det både logiskt och eftersträvansvärt att även naturprylar köps och säljs begagnat i större utsträckning.

Kanske har du “växt ur” dina favoritfriluftsbyxor, din gamla tubkikare kanske finns kvar trots att den knappt används eller så har din bokhylla börjat luta oroväckande under tyngden av naturböcker? Då kan det vara en bra idé att låta dina bortglömda prylar göra någon annan person glad.

Gå med i Begagnade naturprylar här.

Några klargöranden:
• Natursidan tjänar inga pengar på det här.
• Anledningen att Begagnade naturprylar läggs på Facebook är för att det finns ett relativt smidigt, klart system för att köpa och sälja prylar där. Har du inte ett konto på Facebook kan du antingen skapa ett eller välja att leta efter saker på exempelvis Blocket.se eller auktionssidan Tradera.se.

 

Mer att läsa