Gå till innehållet

Ny dokumentär om korallreven vill “väcka världen”

Läget är väldigt allvarligt för världens korallrev. Dessa viktiga ekosystem som är barnkammare för så många arter och födokälla för mängder av människor håller på att förstöras. Med en ny påkostad dokumentär, Chasing Corals, som finns att se på streamingtjänsten Netflix, hoppas filmarna få världen att vakna och se allvaret i situationen.

En tredjedel av stora barriärrevet dog 2016 efter upprepad korallblekning orsakat av ett uppvärmt hav. I april rapporterades att tvåtredjedelar av revet har blekts och nyligen förklarade 71-årige professorn John ”Charlie” Veron att hela barriärrevet troligen kommer ha dött före honom.

I filmen “Chasing Corals” följer dokumentärfilmaren Jeff Orlowski med undervattensfotografen Richard Vevers under tre års tid när han dokumenterar korallblekningen runt om i världen.

– Vi har fortfarande tid att göra en skillnad och förhoppningsvis kommer folk känna att vi har chansen när de ser filmen. Vi har inte mycket tid på oss, men vi har en möjlighet att göra en skillnad, säger Jeff Orlowski till Yale Climate Connection.

Trailer från “Chasing Corals”:
[youtube_sc url=”https://www.youtube.com/watch?v=b6fHA9R2cKI”]

Källa: Yale Climate Connection

Se “Chasing Corals” på streamingtjänsten Netflix.

Mer att läsa