Gå till innehållet

Nominera skogshjälte och naturvårdare till naturpris

Skogstjärnar med brunt vatten är en miljö där gubbslem trivs. Foto: Marie Mattsson

Det är dags att nominera folk till naturpris. Foto: Marie Mattsson

Under våren kommer två naturpriser utannonseras. Naturskyddsföreningen skogspris och Artdatabankens naturvårdspris. Båda vill lyfta insatser för att gynna den biologiska mångfalden.

ArtDatabankens naturvårdspris delas ut den 5 april och ska gå till ”person, organisation eller företag som genom forskning, miljöanalys, information, utbildning eller praktiska åtgärder gjort en enastående insats för att bevara den biologiska mångfalden”. Juryn består av ArtDatabankens styrgrupp och nomineringar och motiveringar måste vara inlämnade senast den 26 februari. Bland de som skickar in en nominering lottas en valfri volym av Nationalnyckeln ut.
Nominera till ArtDatabankens naturvårdspris.

Naturskyddsföreningens skogspris delas ut för andra året i rad (läs om fjolårets pris här) och ska “belöna och uppmuntra markägare och andra eldsjälar” som “gör extra stora insatser för biologisk mångfald och sociala värden”.
– Vi tror på det goda exemplets makt. Ett pris som uppmuntran kan leda till att fler markägare berättar om sina miljö- och naturvårdsinsatser och inspirerar andra att göra samma sak, säger Johanna Sandahl, Naturskyddsföreningens ordförande.
Nominera till Naturskyddsföreningens naturvårdspris.

 

Mer att läsa