Gå till innehållet

Naturupplevelsen: Närkontakt med charmig hermelin

Hermelin. Foto: Karin Thorell

Karin Thorell i Överkalix har varit naturintresserad sedan barnsben och har alltid kameran med sig. Tack vare det kan hon dela med sig av en den här naturupplevelsen.

• Se fler av Karin Thorells bilder på Naturen-ar-fantastisk.blogspot.se

“I många av de möten som jag har haft med både djur och fåglar så har jag känt att jag har kommit dom mycket nära genom något magisk som jag inte kan förklara. Det har bara känts så speciellt ibland. Och det här är en av dom gångerna.

Hermelin. Foto: Karin Thorell

Jag vet att det brukar färdas hermelin runt omkring där jag bor eftersom jag har sett spår av den. Jag hade hoppats att få se den i verkligheten, eller rättare sagt få en skymt av den någon gång. Jag har bara sett hermelin en gång tidigare – i förra hösten, men då bara som hastigast.

Jag har hört att det inte är så lätt att komma dom så nära – dom är kvicka och skygga. Men den här gången skulle jag få vara med om något helt otroligt. Något som jag inte alls hade väntat mig .

Jag hade upptäckt färska spår och att den färdades kring gården, så jag ville pröva att bjuda den på något som den tycker mycket om, för att kanske lyckas att locka fram den. Den skulle få lite fisk. Efter någon stund dök den upp, försiktigt och lite vaksam, men eftersom den var så nyfiken och kände fisken, så gick den fram och kollade vad jag hade. Den sprang lika fort iväg, när jag rörde mig litegrann. Jag satt kvar, stilla och väntade och turligt nog så kom den tillbaka igen. Det var mitt på dagen, så dagsljuset räckte till att både fotografera och filma.

Efter ett tag kom den fram igen och hade uppsikt var jag befann mig och studerade mig riktigt ordentligt. Jag satt då cirka 4-5 meter från den, helt öppet utan gömsle med både min kamera och filmkamera. Den verkade få ett sort förtroende efter några minuter och litade på mig till 99 % och det kändes helt otroligt.

Den var lugn och åt av fisken och den ”poserade”, sittande och stående på marken ett längre tag och det hann bli många bilder och filmer. Den har ett speciellt uttryck och charmar genom att posera på olika sätt.

Hermelin. Foto: Karin Thorell

Mitt stora fotohjärta bultade extra slag under mitt fantastiska möte med denna charmiga och underbara hermelin. Naturen är fantastisk på många sätt och vis och jag känner mig förunnad att få ta del av den och föreviga mina möten och dela med mig till andra.”

Innehåll från YouTube

Det här innehållet levereras från en extern tjänst. Genom att visa det accepterar du tjänstens dataskyddspolicy

Källa: https://www.youtube.com/watch?v=6LMSam6uRjE

• Se fler av Karin Thorells bilder på Naturen-ar-fantastisk.blogspot.se

Mer att läsa