Gå till innehållet

Naturreservat vandaliserat – polisen ointresserad

I sjön Åsnen i naturreservatet Hunshult har tolv personer under tre dygn huggit ned ett tiotal träd, eldat trots eldningsförbud och ignorerat tillträdesförbud. Polisen har inte inlett någon förundersökning trots att grannar larmat när vandalerna var på plats och trots att länsstyrelsen gjort en formell polisanmälan.

– Det jag först märkte var att dom hade gjort ett enkelt utedass och jag fick reda på att det var tolv personer som hade varit där under kanske tre dygn så då kan man föreställa sig hur det luktar och ser ut! Grannar hade ringt till polisen på lördagskvällen men inte verkat få någon större respons. Enligt grannarna hade polisen frågat: Var ligger Åsnen? berättar tillsynsman Ivar Johansson.

De tolv personerna kunde under tre dygn härja fritt i naturreservatet och trots att länsstyrelsen lämnat in en formell polisanmälan om brott och trots att vittnen finns, har ingen förundersökning inletts, enligt P4 Kronoberg.

När P4 Kronoberg besökte platsen glödde det fortfarande efter eldningen och de kunde dokumentera skadegörelsen i bilder.

Källa: P4 Kronoberg

Mer att läsa