Gå till innehållet

Naturfotoresa 2017: Orrspel, tjäderspel, ugglor och fotoworkshop

Tjäder. Foto: Nordic Safari

Tjäder. Foto: Nordic Safari

Följ med Natursidan.se och Nordic Safari till några av Sveriges mest fascinerande naturupplevelser. Välj själv om du vill vara borta en, två eller tre dagar.

• Läs vårt bildreportage från förra årets naturfotoresa med tjäderspel och orrspel.

Både Nordic Safari är certifierade av Naturens Bästa – kvalitetsmärke för ansvarsfull upplevelseturism i naturen i Sverige. http://www.naturensbasta.se/

Både Nordic Safari och Ulvsbomuren är certifierade av Naturens Bästa – en kvalitetsmärkning för ansvarsfull upplevelseturism i naturen i Sverige.

Att få uppleva orrspel, tjäderspel och tajgans ugglor lockar naturvänner till Sverige från många länder i världen och vi hade en fantastisk resa i fjol (läs om den här).

Nu anordnar Natursidan.se tillsammans med Naturens bästa-certifierade Nordic Safari naturresor med en till tre dagars minnesvärda upplevelser i norra Västmanland.

Med hjälp av erfarna guider upplever vi orrspel och tjäderspel på nära håll i gömslen och spenderar en dag med att spana efter traktens många ugglor och andra fåglar i det fascinerande brandområdet i Västmanland. Både platsen för orrspelet och tjäderspelet ligger i vargrevir, så har vi tur kan vi dessutom få höra vargarna yla om natten.

På nätterna sover vi i gömslen och för den som vill går det även att boka in sig på det mysiga och personliga boendet Ulvsbomuren och kan där vila upp oss under dagtid vid behov. Ulvsbomuren (Ulvsbomuren.se) är ett Naturens Bästa-certifierat boende som i första hand serverar vilt (eller vegetariskt) och närproducerad mat.

Priser (inklusive mat och kunniga guider):

• 1 natt med tjäderspel ELLER orrspel med övernattning i fotogömslen. 2 550 kr/person (inkl.moms)
• 2 nätter med tjäderspel och orrspel med övernattning i fotogömslen, samt dagbädd på Ulvsbomuren. 5 600 kr/person (inkl.moms)
• 2 nätter med tjäderspel och orrspel samt ugglor (lappuggla), samt dagbädd på Ulvsbomuren. 6 050  kr/person (inkl.moms)
• 3 nätter med tjäderspel/orrspel och brandskogen/ugglor (lappuggla/slaguggla), samt dagbädd på Ulvsbomuren8 500  kr/person (inkl.moms)

Film från vår naturfotoresa 2016:

[youtube_sc url=”https://www.youtube.com/watch?v=miiW6BiIYN4″]

Orrspelet (vecka 10 – 18):
Efter genomgång av upplägget och en introduktion till fotografering av orrar och tjädrar i gömsle tar vi med oss middag och frukost i packningen och beger oss mot orrspelet.

Orrspel. Foto: Nordic Safari

Orrspel. Foto: Nordic Safari

Vi vandrar i 45 minuter över bland annat blöta myrmarker (ta med stövlar), lyssnar till tranors rop och trastsång och sitter en stund utanför orrkojan för att njuta av stillheten. När det börjar skymma kryper vi ner i sovsäcken i tyggömslet som är strategiskt placerat för att ge bästa möjliga chans att få uppleva orrspelet. När orrarnas kuttrande läten hörs utanför kojan är det dags att vakna och studera hur orrarna kämpar för att försvara sina revir. Ligg och njut av upplevelsen eller passa på att ta bilder.

 

Tjäder. Foto: Erik Hansson http://www.natursidan.se/fotografer/erik-hansson/

Tjäder från vår naturfotoresa 2016. Foto: Erik Hansson 

Tjäderspel (vecka 15 – 18)
Under eftermiddagen beger vi oss mot tjädrarnas spelplats. Tidigt på kvällen kryper vi in i våra gömslen och njuter av fåglarnas sång och kanske någon uggla i skymningen? Senare på kvällen anländer tupparna till spelplatsen. Passa på att sova några timmar i mörkret, men räkna med att väckas av ljudet när tupparna gör bullriga luftsprång i den dunkla skogen. Tjäderspel är inte alltid så lätt att se, men med lite tur kommer du få uppleva en fantastisk kamp om hönorna i den djupa skogen.

Tjädrarnas spelplats ligger dessutom i ett vargrevir så lyssna noga efter vargarnas ylande på natten.

Slaguggla. Foto: Nordic Safari

Slaguggla. Foto: Nordic Safari

Utrustning
Vi rekommenderar att du tar med dig varma kläder, stövlar, mobiltelefon, kamera, kikare och vattenflaska.

Bokning och mer information
Bokningsförfrågningar görs till Lars Gabrielsson på Nordic Safari: mobil: 072 32 46 169 eller 070-36 35 623, e-post: info@nordicsafari.net
Din bokning är giltig först när du fått bekräftelse, skriftligt per e-post eller muntlig per telefon.

Betalning
Betalning ska göras inom 7 dagar från att du fått bokningen bekräftad. Vid bokningar med avresa inom 10 dagar måste betalning göras direkt och kvitto på betalningen uppvisas vid ankomst. Sätt in hela beloppet på Nordic Safaris bankgirokonto:
• Kontonummer: 5311-1902
• Glöm inte att ange ditt bokningsnummer!
• Ange även om du har några speciella önskemål om maten, exempelvis som du vill ha vegetariskt eller om du är allergisk mot något.

Avbeställning
Vid avbeställning 30 till och med 15 dagar före ankomstdag är beställaren ersättningsskyldig med 30 procent av det totala beloppet. Vid avbeställning 14-4 dagar före ankomstdag är beställaren ersättningsskyldig med 60 procent av det totala beloppet. Vid senare avbeställning än ovan är beställaren ersättningsskyldig med det totala beloppet.

Mer att läsa