Gå till innehållet

Naturfotograf Sara Wennerqvist

• Alla våra naturfotografer

“Ända sedan barnsben har naturen varit en stor del av mitt liv. Fiske, svampplockning och älgspaning lade grunden. I vuxen ålder har naturintresset bland annat utvecklats genom säsongsarbete på Norra Ishavet med späckhuggarsafari och valinventering. Mitt naturhjärta finns dock i Gästrikland, med Dalälven i söder, djupa skogar i norr och många olika djurarter.

Foto: Sara Wennerqvist

Foto: Sara Wennerqvist

Valarna har delvis fått ”följa med hem till Sverige”, då jag håller föredrag om dem i skolor, på ungdomsträffar, äldreboenden, för företag och föreningar. Det har också blivit en del fotoutställningar och även artiklar om mina upplevelser från nordligare breddgrader.

Naturintresset finns med i både arbetslivet och fritiden. Förutom valar är björnar djur som har engagerat mig i många år. I maj månad ägnar jag mig åt att leta björn, uppleva andra djurmöten och vara i naturen. För mig är det en otrolig förmån att sitta i en sovsäck en tidig vårmorgon, lutad mot en sten på ett hygge, se när solen går upp och allt vaknar till liv. Att försöka smälta in i naturen och bli en del av den höjer upplevelsen. När älgen reser sig ur sin lega eller när en uggla ljudlöst passerar över mitt huvud fylls jag av en euforisk känsla som är svår att mäta med något annat.

Mitt företag Wild Nordic står på ”flera ben” med naturen i fokus; naturfotografering, naturguidning, vildmarksskola, föreläsningar, artiklar och arbete med valar.

Min grundtanke och mitt mål med det mesta jag gör, både ideellt och genom arbeten/uppdrag, är att få fler att se naturen och ta del av den. Jag känner mig lyckligt lottad som bor i Sverige, har allemansrätt, skog rik på både djur, fauna och ätbara ting! Min förhoppning är att jag genom utställningar, artiklar, guidning och ideellt arbete kan få fler människor att se och ta del av detta.”

Hemstad: Kungsberg (Sandvikens kommun)
Utrustning: Canon 1D Mark IV, Canon 7D. Objektiv; 300 mm/2.8, 100-400 mm /4.5-5.6, 100 mm/2.8
Hemsida: www.wildnordic.se
Mail: info@wildnordic.se

Foto: Sara Wennerqvist

Foto: Sara Wennerqvist

Foto: Sara Wennerqvist

Foto: Sara Wennerqvist

Foto: Sara Wennerqvist

Foto: Sara Wennerqvist

Foto: Sara Wennerqvist

Foto: Sara Wennerqvist

 

Mer att läsa