Gå till innehållet

Naturfotograf Jonathan Stenvall

• Här finns alla våra naturfotografer

“Jag är en naturfotograf född 1997 och uppvuxen i södra Stockholm. Både media och natur har präglat stora delar av min uppväxt och under tonåren började jag kombinera dem två intressena och har sedan dess varit fast…

Min fotografering tar mig idag till allt från tropiska regnskogar och Himalayas mäktiga toppar till Gotska sandöns vita sandstränder i östersjön men mycket av min fotografering har också fokuserat på min närnatur i Stockholm. Där har jag länge arbetat på ett projekt med fokus på dem urbana och lokala ekosystemen där en förvånansvärd mångfald av arter går att hitta men också erbjuder oss stadsbor gröna oaser för rekreation samt bidrar med en mängd ekosystemtjänster. Projektet har presenterats i en utställning under hösten 2017 på Stockholms stadsbibliotek och i en mängd olika föreläsningar och bildföredrag runt om i Stockholm och Sverige.

Jag är nu aktuell med mitt senaste projekt om världens vilda städer där jag dokumenterar olika arter som valt att flytta in till staden och idag lever vid sidan av oss människor.

År 2016 tog jag initiativet till nätverket YNNP – Young Nordic Nature Photographers och tillsammans med flera unga fotografer driver vi Y-NNP.com i syfte att uppmärksamma och uppmuntra unga nordiska naturfotografer.

Jag är invald i Naturfotograferna/N (2016) och är Ambassadör (Visionary) för Olympus professionella systemkameror.”

Facebook/Instagram: Jonathanstenvallphotography
Hemsida: jonathanstenvall.com

Mer att läsa