Gå till innehållet

Naturfotograf: Jonas Classon

Smyrnakungsfiskare. Foto: Jonas Classon

Fågelfotografen och Canon-ambasasdören Jonas Classon är född och uppvuxen i Kumla utanför Örebro, omgiven av klassiska fågelområden som Kvismaren, Oset och Tysslingen. Här finner Jonas ro och återhämtning mellan sina uppdrag ute i världen. 

Falklandsöarna, Indien och Donaudeltat är några av de naturpärlor som han gärna återkommer till i sitt arbete med att dokumentera fåglarnas liv.

Inspirationen till sina bilder får Jonas genom att studera fåglarnas beteenden och livsmiljöer. Allt handlar om att bli ett med naturen och förutse fåglarnas rörelsemönster. Individen står i fokus i hans bilder och han jobbar ofta väldigt långa perioder med samma motiv för att komma ’’nära’’. Målsättningen är att inspirera och stärka banden mellan människor och natur.

Jonas är även flitigt anlitad föreläsare och har pratat på de flesta stora scener i Sverige, som bland annat Sveriges Fotodagar och Vårgårda Naturfotofestival. Han driver eget galleri för sina bilder i en av Sveriges största gallerior och har haft över 20 separata utställningar.

Jonas har prisats i flera internationella fototävlingar, tilldelats Kumlas Kulturpris och blivit utnämnd till ’’Årets unga person i Örebro’’. 

Hösten 2020 gav han ut sin första bok ’’Svart album’’.

Utrustning: Canon 1DX Mark 3 och en rad olika objektiv. Favoriten är ett 200-400mm med inbyggd 1,4 extender.

För mer info:
Webb: www.jonasclasson.se
Facebook: Jonas Classon Photography
Instagram: @jonasclassonphotography

Sångsvan. Foto: Jonas Classon

Lappuggla. Foto: Jonas Classon

Lappuggla. Foto: Jonas Classon

Åsnepingviner. Foto: Jonas Classon

Mer att läsa