Gå till innehållet

Naturfotograf Frida Hermansson

Sångsvan. Foto: Frida Hermansson

Sångsvan. Foto: Frida Hermansson

Alla våra naturfotografer

“Jag har fotograferat ända sedan högstadiet, men med ett uppehåll på ett par år innan jag tog upp fotointresset igen, denna gång mer på allvar. Jag arbetar i dag som grafisk formgivare och fotograf i mitt eget bolag. Till vardags blir det mestadels kommersiellt foto, men jag försöker arbeta mer och mer med naturfotograferingen och anordnar bland annat fotoresor till Tanzania.

Jag har älskat djur och natur så länge jag kan minnas, och det är i naturen jag finner min inspiration, kreativitet och balans. Jag fotograferar både landskap och djur, vilket är två helt olika arbetssätt och upplevelser, men jag brinner för båda. Genom mitt fotograferande har jag upptäckt vilket fantastiskt land vi bor i, och det är otroligt roligt att upptäcka nya smultronställen hemmavid, men jag är även djupt förälskad i Island och Tanzania, två ställen jag besöker om och om igen.

Det inspirerar mig att mina bilder ibland kan få andra människor att uppskatta och upptäcka djur och natur som de knappt visste om (eller brydde sig om) innan. Jag är även engagerad i artbevarande och brinner för att skydda hotade djur. Genom mina resor och mitt fotografi märker jag tydligt hur stort behovet av att skydda vår biologiska mångfald är.”

Hemstad: Stockholm (Brottby)
Utrustning: Nikon
Hemsida: www.fridahermansson.com
Mail: contact@fridahermansson.com
• 
Fler av Fridas bilder kan ses i Naturjulkalendern 2013.

Sjaustru, Gotland. Foto: Frida Hermansson

Sjaustru, Gotland. Foto: Frida Hermansson

Rävar. Foto: Frida Hermansson

Rävar. Foto: Frida Hermansson

Knuthöjdsmossen. Foto: Frida Hermansson

Knuthöjdsmossen. Foto: Frida Hermansson

Elefant. Foto: Frida Hermansson

Elefant. Foto: Frida Hermansson

 

Mer att läsa