Gå till innehållet

Naturfotograf Bee Thalin

• Här finns alla våra naturfotografer

Dirigent med känsla. Foto: Bee Thalin

Dirigent med känsla. Foto: Bee Thalin

”Jag trivs verkligen bakom kameralinsen. Att få fånga ögonblicken när sidensvansarna bråkar över vem som ska få äta äpplet jag satt upp eller när blåmesen sträcker ut sig som en solfjäder. Eller att krypa runt i gräset och föreviga småkryp och blommor på mitt eget sätt – det är lycka!

Sidendans. Foto: Bee Thalin

Sidendans. Foto: Bee Thalin

Jag vill hela tiden utvecklas och bli bättre. Att få sätta min personliga prägel på mina bilder är viktigt för mig. Jag vill att betraktaren ska känna igen mina bilder och de ska titta på mina bilder med ett leende på läpparna.

Djur och natur har alltid varit en stor del av mitt liv. Jag är ute i naturen dagligen och kan inte tänka mig ett liv utan närheten till skog, ängar, hav och sjöar. Jag har också precis skaffat hus med en stor fin trädgård där det vimlar av fåglar – kan ju bero på att jag matar dem och att det finns många fina ställen att gömma sig på. Matningen har också gett mig möjlighet att fota lite actionbilder. Det har resulterat i att jag nu har gett ut min alldeles egen fågelbok “Beevingat”.

För ett antal år sedan fick jag ett e-mail från en otroligt duktig yrkesfotograf/naturfotograf som skrev ”Du har fått gåvan. Förvalta den väl så står du inför en fin framtid som fotograf”. De orden har betytt väldigt mycket för mig. Jag sög åt mig dem och växte som människa och fotograf och sporrades att ta bättre och bättre bilder. Det resulterade i att jag så småningom startade min firma ”Bee Thalin Layout & Foto”. Färg och form har alltid fascinerat mig och att få arbeta med det känns otroligt stimulerande! Jag arbetar inom tre områden: Grafisk formgivning, webdesign och fotografering. När det gäller fotografering så varierar uppdragen mycket, alltifrån produktfotografering till studiobilder på barnen. Jag säljer även mina konstbilder som tavlor både på papper, canvas och som födelsedagskort.”

Hemstad: Värmdö skärgård utanför Stockholm
Utrustning: Canon
Hemsida: www.beethalin.se
Mail: bee@beethalin.se

Halo 2010. Foto: Bee Thalin

Halo 2010. Foto: Bee Thalin

Besökare från yttre rymden. Foto: Bee Thalin

Besökare från yttre rymden. Foto: Bee Thalin

Han tar den. Foto: Bee Thalin

Han tar den. Foto: Bee Thalin

Solfjädern. Foto: Bee Thalin

Solfjädern. Foto: Bee Thalin

Mer att läsa