Gå till innehållet

Musikern Paul Simon skänker över 220 000 kronor till Fältbiologerna

Fältbiologerna. Foto: Joakim Andrén

Paul Simon är ute på sin avskedsturné. Han skänker då pengar till olika organisationer som gör viktiga insatser.  När han besökte Sverige valde han att skänka 25 000 dollar (över 220 000 kronor) till miljö- och ungdomsorganisationen Fältbiologerna

– Det är fantastiska nyheter, vi är så glada! Det här stödet är ett viktigt erkännande för alla unga miljöhjältar och stärker oss i vårt fortsatta engagemang för planetens framtid, säger Lovisa Roos, vice ordförande i Fältbiologerna.

Paul Simon, som tidigare var med i duon Simon and Garfunkel, ligger bakom hits som “Bridge over troubled water”, “You can call me Al” och “The sound of silence”. Under sin avskedsturné runt om i världen har han valt att skänka pengar till organisationer som “gör viktiga lokala insatser”.

I ett brev till Fältbiologerna skriver han:
– När jag ger mig ut på min Farewell Tour och spelar i alla dessa städer för sista gången, kände jag starkt att jag ville, på ett sätt, säga tack till alla de människor som har stöttat mig och min musik under alla de här åren. I varje stad finns så många organisationer som gör ett fantastiskt arbete, så som er ovärderliga insats. Fortsätt så!

LÄS ÄVEN: • Röster från 70 år med Fältbiologerna

Mikaela Sundin, kanslichef på Fältbiologerna, berättar vad föreningen ska göra med pengarna:
– Med hjälp av det här stödet kommer vi under nästa år att kunna stärka vårt arbete med ungas organisering och deras kamp för natur och miljö. Vi vill bland annat skapa forum där unga kan samlas och tillsammans utveckla framtidens miljörörelse. Ett enormt tack till Paul Simon för detta, vi håller tummarna för att han har möjlighet att komma tillbaka till Stockholm nästa år och se resultatet av sitt stöd.

LÄS ÄVEN: • Engagerat, vetgirigt och inkluderande riksårsmöte hos unga miljökämpar

Källa: Fältbiologerna

Mer att läsa