Gå till innehållet

Många av Sveriges största artister i konsert för klimatet

Artisterna på Climate Live 16 oktober 2021.

Den 16 oktober är det dags för den stora konserten Climate Live Sweden. Idag utannonserades en lång rad nya artister som uppträder i Stockholm på konserten som även livesänds av flera medier. Bland de nya namnen kan nämnas Tusse, Peter Jöback, Loreen, Omar Rudberg, Maxida Märak och Cherrie. Climate Live är en del av en global rörelse med konserter världen över.

Den globala rörelsen Climate Live har sitt ursprung i Fridays For Future-rörelsen och försöker med hjälp av musikens makt och förmåga att nå ut,”förena människor över hela planeten i kampen för klimaträttvisa, sätta press på makthavare att agera mot krisen och arbeta för en säker nutid och framtid”.

I Sverige är det i Kungsträdgården i Stockholm som konserten äger rum klockan 18 den16 oktober, men den sänds även på Dagens Nyheter och Aftonbladet och är därmed tillgänglig för alla, helt gratis.

– För att stoppa klimatkrisen behövs en krisinsikt som gör att den tas på allvar – något som endast kan uppnås om alla delar av samhället går samman och förstärker urfolks och andra marginaliserade gruppers budskap. Vi vill att Climate Live ska vara en dörr för en ny publik att engagera sig för klimaträttvisa, säger Alde Fermskog,18-årig aktivist och en av arrangörerna bakom Climate Live.

Konserten leds av mediaprofilen Amie Bramme Sey och journalisten Frida Söderlund, tillsammans med aktivisterna Leonora Hermann och Andreas Magnusson.

Artister
First Aid Kit
Tusse
Victor Leksell
Loreen
Omar Rudberg
Peter Jöback
Helen Sjöholm
Lars Winnerbäck
Cherrie
Royal Republic
Tjuvjakt
Daniel Adams-Ray
Sofia Jannok
Melissa Horn
Maxida Märak
Jon Henrik Fjällgren
Markus Krunegård
Beatrice Eli
Peg Parnevik
Oscar Stembridge

Talare
Greta Thunberg (FFF-aktivist från Sverige)
Julia Rensberg och Alva Fjellström (representanter från Sáminuorra)
Alasdair Skelton (professor i geokemi och petrologi)
Adriani Maffioletti (FFF-aktivist från Brasilien)
Aysha Jones (grundare av BLM Sverige)
Kevin Mtai (FFF-aktivist från Kenya)
Mitzi Jonelle Tan (FFF-aktivist från Filippinerna)
Elleonora Ali Uddman (FFF-aktivist från Sverige)
Ida Edling Müller och Anton Foley (aktivister från Auroramålet)

Källa: Climate Live

Mer att läsa