Gå till innehållet

Lättare och billigare att uppleva skärgårdens natur

Bild från Bogesundslandet, en av platserna i boken “Upplevelser i Stockholms natur”. Foto: Frida Hermansson

Från och med måndag 16 september och resten av vintersäsongen kan alla stockholmare med pendelkort i kollektivtrafiken åka ut i skärgårdens natur utan extra kostnad.

Lagom till svampsäsongen och när mängder av flyttfåglar passerar Stockholms skärgård blir det betydligt billigare och enklare för kollektivtrafikresernärer att hitta ut i skärgårdsnaturen.

Stockholms lokaltrafik meddelade idag att alla i Stockholmsområdet som har kollektivtrafikbiljetter som är giltiga i 30 dagar eller mer från och med på måndag kan ta sig ut till 200 olika bryggor i Stockholms skärgård. Det gäller även skolbiljetter.

Erbjudandet gäller på Waxholmsbåtarna under höst, vinter och vår, härnäst mellan 16 september 2019 – 7 maj 2020.

LÄS ÄVEN: • Natursidans hyllade bok om Stockholms natur

I boken “Upplevelser i Stockholms natur“, som är gjord av många personer med Natursidan-koppling, finns en mängd tips till hur du kan uppleva Stockholmsskärgårdens natur. Ett exempel är fågelstationen på Landsort som är värd ett besök året om, men kanske framför allt på hösten. Ett annat är nationalparken Ängsö som är fantastisk under vår och sommar.

Omslaget och två uppslag i boken “Upplevelser i Stockholms natur” – över 300 sidor om naturen i allmänhet och Stockholms natur i synnerhet.

RECENSIONER AV “UPPLEVELSER I STOCKHOLMS NATUR”:

”Underbara bilder, detaljerade kartor och inspirerande fakta. Bättre än så här blir det inte!”
/Läslust i Expressen Söndag

”Boken är ett färgsprakande äventyr och lever minst lika bra på det fantastiska bildmaterialet som ges stort utrymme i boken, som på den spänstiga texten”.
/Vår Fågelvärld, BirdLife Sveriges medlemstidning

”Kort sagt det är en fantastisk bok. Den gör mig helt hänförd. Tala om att förenkla för människor att ta sig ut och få fina naturupplevelser och veta vad man ser.”
/Boktokig, betyg: 5 av 5

”inspirerande och frestar till upptäcktsfärder” och ”många foton är så läckra att man blir knäsvag”.
/Fåglar i Stockholmstrakten, Stockholms ornitologiska förenings medlemstidning

”Denna praktfulla, välillustrerade och lättlästa bok är en bra hjälp om du vill hitta till alla de finaste pärlorna i Stockholmstraktens natur.”
/Fauna & flora, Artdatabanken

“Oavsett om du bor i Stockholm eller på annan ort, kan jag rekommendera denna guide som ger tips, information, handledning och inspiration att på enkelt sätt ta del av Stockholms natur.”
“Alla vackra foton av djur och natur inspirerar och gör boken till en utmärkt gåva till dig själv eller en vän.”
/Agneta Norrgård, recensent i bland annat Gokväll och P4 Västernorrland

“Praktverket Upplevelser i Stockholms natur av Erik Hansson, Oliver Karlöf och Vide Ohlin är (…) en välkommen guidebok för den som vill hitta nya orörda platser att utforska runt huvudstaden.”
/Internationalen

”en vacker och innehållsrik guide”
/Miljö & Utveckling

”Utförliga kartor visar hur man hittar dit och var de bästa stigarna går och i bild (bilderna är fantastiska!) och text beskrivs de naturupplevelser som erbjuds”.
/Biodiverse

Mer att läsa