Gå till innehållet

Kulturpris till fågelskådare

Fyren vid Falsterbonäset. Foto: Erik Hansson

Fyren vid Falsterbonäset. Foto: Erik Hansson

En av eldsjälarna bakom Falsterbo fågelstation, Karin Persson, har tilldelats Kulturföreningen Callunas utmärkelse Kulturpenning. Utmärkelsen ges till Karin Persson på grund av hennes ”utomordentliga ideella insatser i arbetet med att skapa kunskap och levandegöra vad fågelstationen betyder till de tusentals besökare som kommer varje år”.

Karin Persson är en av tre anställda på Falsterbo fågelstation och har jobbat där sedan 1987. Varje år guidar hon tusentals människor bland fåglarna på den viktiga sträcklokalen och visar upp stationens arbete, som bland annat består av att ringmärka ungefär 25 000 fåglar årligen.

Med en månadslön på 15 000 kronor kan prischecken är på 6000 kronor troligen vara ett välkommet tillskott, men som Karin Persson själv säger är det inte pengarna som motiverar henne.

– När man guidar och det säger ping hos betraktaren. När man ser den där diamanten tändas i deras ögon. Att de väcks av det jag säger. Det är belöningen. Har man haft ett bra liv behövs inte så mycket pengar.

Källa: Sydsvenskan

Mer att läsa