Gå till innehållet

Klimatkonsert med Miss Li, Cornelia Jakobs och Maxida Märak

Miss Li. Foto: Sonny Boy Gustafsson

Torsdag 1 september arrangerar Climate Live ännu en klimatkonsert. Förutom artister bjuds det även på tal av forskare och aktivister. Konserten är en upptakt inför klimatrörelsen Fridays For Futures stora demonstration fredag 9 september.

Efter konserter i Malmö och Linköping är det dags för Göteborg Kulturkalas och nu är det klart att Miss Li ansluter till lineupen som sedan tidigare innehåller namn som Cornelia Jakobs, Petra Marklund, Maxida Märak och Isak Danielsson.

– Världen brinner, floder och sjöar torkar, folk svälter och djur dör på grund av hur vi lever och förbrukar våran jord. Vi måste agera. Och vi måste göra det nu, säger Miss Li i ett pressmeddelande.

Målet med konserterna är att inspirera publiken både till att rösta och att ta steget längre och protestera för att kräva större klimatpolitisk handling av samtliga partier. Förutom uppträdande av artister (se lista nedan) blir det även tal av forskare och aktivister.

– För att skapa en värld fri från planetärt nödläge och sociala orättvisor behövs alla. Kultur har makten att få oss att känna, bli levande, inspirerande och inte minst enade. Det är därför en ära att få delta på Climate Lives sommarturné som kommer pulsera av musik och kamp för intersektionell klimaträttvisa, säger Karolina Carlsson från Greenpeace som talar på konserten.

Climate Live i Göteborg, torsdag 1 september

Plats: Kungstorget
Tid: 19:00-21:30

Artister
Miss Li
Cornelia Jakobs
Petra Marklund
Isak Danielson
Maxida Märak
Paula Jivén
Drag-performance av Status Queer
Dansperformance av Kindred
Bongo Riot

Talare
Levi Karvonen, Sáminuorra
Ahmad Hussein, palestinsk aktivist
Alasdair Skelton, klimatforskare
Karolina Carlsson, klimataktivist
Nastaran Zargari, Jordens Vänner
Rebekah Krebs och Nønne Engelbrecht, Myright
Alice Gimbro Frisk, Fridays For Future Göteborg

Programledare
Danny Lam, TNKVRT
Ina Dowland Herrera, TNKVRT

Källa: Pressmeddelande från Climate Live

Mer att läsa