Japan har inlett årets ”traditionella” delfinslakt
Delfiner som ska fångas in och säljas till djurparker av japanska fiskare. Foto: <a href="http://www.seashepherd.org/news-and-media/2014/01/17/250-bottlenose-dolphins-captured-and-held-overnight-in-the-cove-captive-selection-and-slaughter-at-1-1546" target="_blank">Sea Shepherd</a>
Tidigt på tisdagsmorgonen inledde japanska fiskare en slakt av hundratals delfiner som varit fångade i en vik vid Taiji i en vecka. Samma metod uppmärksammades i 2009 års Oscar-vinnande dokumentär ”The Cove”.
På tisdag morgon hade uppskattningsvis 250 delfiner dödats i viken och 50 stycken, inklusive den albino-kalv som syns på bilden här intill, ska säljas till akvarium och vattenland runt om i världen. Värdet av dem beräknas till tiotals miljoner kronor.
Metoderna för att ha ihjäl delfinerna är sällsynt grymma. Först trycks de in på grunt vatten där de blir liggandes i flera dagar innan de tas in i viken. Där trycker fiskarna in metallstavar i ryggmärgen på delfinerna och lämnar dem att dö. Det brukar sedan ta 20-30 minuter för delfinerna att dö av blodförlust, kvävning eller drunkning medan de transporteras till slakthusen, enligt Melissa Sehgal, på miljöorganisationen Sea Shepherd.
Källa: The Guardian och Sea Shepherd